Unikátní výstava: Proboha, jsem těhotná | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Unikátní výstava: Proboha, jsem těhotná

Jana (19)
Jana (19) (Foto Aqua Vitae)

Příběhy žen, které úspěšně zvládly krizi...

Blanka počala syna s milencem a těhotnou Andreu partner opustil. I takové příběhy vypráví putovní výstava »Těhotná? Těhotná! Těhotná...«, kterou pořádá poradna pro ženy v tísni Aqua Vitae.

Výstava má vyjádřit, že mateřství může ženu naplňovat, i když právě prochází partnerskou nebo fi nanční krizí. Uvidíte ji zdarma v obchodním centru Šestka v pražské Ruzyni do 15. června.

Jana (19) - Otěhotněla jsem v sedmnácti

„Bylo mi teprve sedmnáct, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Hlavou mi svištělo, že chci studovat, užívat si života a že mě naši zabijí. Ti nám s přítelem ale nakonec pomohli ze všech nejvíce. S prckem to dnes už skvěle zvládáme a partner je mi velkou oporou.“

Lenka (31) - Byl to úlet na párty

„Že jsem »v tom«, jsem zjistila pár týdnů po úletu na fremní párty. O nějakém vztahu mezi námi nemohla být ani řeč. Dost jsme se pohádali. Nakonec jsem se rozhodla úplně ho jako otce vynechat. Věřila jsem, že to zvládnu. Není to pro mě samotnou jednoduché, ale dnes jsem šťastná máma nádherné holčičky.“

Andrea (35) - Když jsem byla těhotná, partner mě opustil

„To poslední, co bych od něj čekala, bylo, že nás opustí. Myslela jsem, že máme všechno, co ke štěstí potřebujeme – krásný dům, fajn práci, zdravou holčičku a druhou na cestě.

Nevěděla jsem, že má ještě jiný vztah. Připadala jsem si dlouho jako ve špatném snu. Snad stokrát jsem si opakovala: Jak to všechno sama zvládnu? Bylo těžké užívat si těhotenství – při tom všem. I když po manželovi zůstává dlouho prázdné místo, snažím se jít dál a stále věřím v lásku.“

Blanka (35) - Syna mám s milencem

„Dítě, po němž jsme s manželem toužili, jsem čekala s Petrem. Do Petra vůbec nebylo těžké se zamilovat. S manželem jsme v tu dobu prožívali těžší krizi. Půl roku jsem vedla dvojí život – a pak přišla zpráva o dítěti.

V hlavě jsem měla zmatek a nevěděla jsem, co bude dál. Události nabraly rychlý spád – vedlejší vztah jsem ukončila a s manželem jsme krizí dokázali projít.

O tom, čí je chlapeček, se ale nikdy ani jeden nedozvěděl. Prožívala jsem velký strach, aby chlapec neměl milencovy rysy. I když mě obavy neopouštějí, malý Martínek stojí za to.“

Jana (36) - Kvůli dítěti jsem se vzdala kariéry

„Po mateřské jsem si ve firmě vybudovala výbornou pozici – a do toho tohle. Nemohla jsem tomu uvěřit. Teď ne! Teď nechci být těhotná. Všechno tak klape, mám skvělou práci za skvělé peníze, rozjíždím zásadní projekt a vedení mi věří.

Nevím, jestli mi to za to stojí. Nakonec jsem na potrat nešla. Dnes nechápu, jak jsem tak mohla uvažovat. Mám dvě krásné děti. Ve frmě jsem se po návratu z druhé mateřské sice nedohodla, ale to mi otevřelo dveře jinam. Začala jsem podnikat sama.“



Přečtěte si
mumla
20. 5. 2011 • 20:03

Ta tuším Blanka, co na manžela hodila kukačku, to je teda humus, chudák chlap! A ona se s tím ještě vytahuje, běhna.

lusinka1
18. 5. 2011 • 15:10

Ak zena v dnesnej dobe zostane ,,nahodou,, tehotna, tak to je cisto len jej a partnerova hlupost. V dnesnej dobe je dostatok antikoncepcnych moznosti a urcite si kazda dvojica dokaze vybrat tu spravnu . Je to hrozna nezodpovednost za seba a aj za to pripadne dieta. Jednoducho takito ludia su velmi hlupi a nezodpovedni. Nemaju sa teda na co potom stazovat. Je mi len luto toho pripadneho dietata.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.