Máte v lednici mléčnou rýži Müller? Zkontrolujte ji! Mohou v ní být střepy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Máte v lednici mléčnou rýži Müller? Zkontrolujte ji! Mohou v ní být střepy!

Mléčná rýže Müller
Mléčná rýže Müller (Aha! – Dan Černovský)

»Tu chuť skla prostě miluju«. I tak by teď mohla vypadat s velkou porcí nadsázky známá reklama na výrobky německé firmy Müller. Její mléčnou rýži obchody stahují z pultů. Může totiž obsahovat střepy!

Informaci o mléčném dezertu obsahujícím úlomky skla dostala česká veterinární správa systémem rychlého varování v pátek ve 22.30 hodin. A hned se rozjela velká akce. „Výrobek se z trhu začal stahovat,“ řekl včera mluvčí veterinární správy Josef Duben.

Přesně 12 024 kelímků musí z obchodů pryč! Jde o tři druhy – Mléčnou rýži Müller dietní přírodní, skořicovou a s třešněmi. Kousky skla mohou obsahovat výrobky s datem spotřeby do 23. května.

Mléčnou rýži prodávaly u nás velké obchodní řetězce – Kaufland, Makro, Billa, Spar, Ahold, Globus, Alimpex i Tesco. Zde by již neměla být k sehnání, problémem ale mohou být menší obchody a například vietnamští obchodníci, kteří v hypermarketech zboží nakupují a pak přeprodávají ve svých »večerkách«.

Podle Dubna však lze jen těžko říct, zda jsou čeští spotřebitelé přímo ohroženi. Úlomky se zatím nenašly v žádném z balení, které kontroloři otevřeli. „Bylo to jen v Německu, v jednom výrobku, přesto nelze vyloučit, že by sklo bylo i jinde,“ uvedl Duben s tím, že pokud má někdo tyto dietní mléčné dezerty doma, udělá dobře, když je do obchodu vrátí.

„Skutečnou příčinu tohoto ojedinělého incidentu v současné době dále prošetřujeme,“ doplnil Václav Naiman z českého zastoupení společnosti Müller.

Tyto výrobky mohou být nebezpečné!

Mléčná rýže Müller dietní přírodní

Mléčná rýže Müller dietní skořicová

Mléčná rýže Müller dietní s třešněmi

Datum spotřeby: do 23. května

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.