Vyzkoušeli jsme největší »čertovské obrázky« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Vyzkoušeli jsme největší »čertovské obrázky«

S obřími kartami máte co dělat, abyste se vůbec vešli ke stolu. Co chvilku mimo jiné hrozí, že shodíte kartami sklenice. Oříškem je také obrana proti všetečným pohledům soupeřů.
S obřími kartami máte co dělat, abyste se vůbec vešli ke stolu. Co chvilku mimo jiné hrozí, že shodíte kartami sklenice. Oříškem je také obrana proti všetečným pohledům soupeřů.  (Aha! – Martin Pekárek)

Jaké je to »mastit« mariáš největšími kartami v republice? Vyzkoušeli jsme to. Velikost jednotlivých listů je 182 x 306 mm a balíček váží více než čtvrt kila.

„Největší mariášové karty jsou určeny především sběratelům a příznivcům hracích karet. Jde o 300% zvětšení skutečného formátu a k výrobě byla použita technologie jako u klasických karet. Jen karetní karton nahradil křídový papír,“ prozradil vydavatel největších karet Daniel Ritter ze společnosti Hrací karty, s.r.o.

Protože nám byly karty výrobcem zapůjčeny, hned po práci jsme vyrazili do hospody vyzkoušet, jestli se s nimi dá mariáš opravdu hrát...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.