Sčítání lidu, domů a bytů 2011: Dosčítáno | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sčítání lidu, domů a bytů 2011: Dosčítáno

Hlavní vlna sčítání skončila. Teď už vyplňují formuláře jen ti, kterým byly doručeny pozdě.
Hlavní vlna sčítání skončila. Teď už vyplňují formuláře jen ti, kterým byly doručeny pozdě. (Foto Aha! - Václav Nekvapil)

O půlnoci skončila hlavní vlna Sčítání lidu, domů a bytů 2011. Včera byl poslední den, kdy bylo možné vyplňovat a odesílat či odevzdávat sčítací listy. Do formulářů lidé zapisovali údaje platné o půlnoci na 26. března, kdy sčítání začalo. Statistickou akci za 2,5 miliardy korun ale provázely potíže.

Formuláře měli roznést komisaři České pošty, jenže často nepřišli v ohlášeném termínu, a někdy dokonce vůbec. Na poštách, kam pak lidé museli pro archy osobně, se tvořily fronty.

Ti, kteří se k formulářům dostali až po 5. dubnu, tak mají na vyplnění údajů a odeslání čas do 19. dubna.Bez problémů nebylo ani sčítání přes internet. Komisaři do formulářů často nezanesli technické údaje, bez nichž nebylo možné vyplněný formulář po internetu odeslat.

Lidé si tato data museli dohledávat na webu sami. Poslat list po síti bude možné také až do půlnoci 19. dubna. První výsledky sčítání by mohly být na konci listopadu.

Miliony listů

Přes internet se do včerejšího dopoledne sečetlo 4,2 milionu formulářů. Statistici už začali i se zpracováváním papírových listů.

Snímací linka jich zvládne zpracovat zhruba 210 tisíc za den a snímání zaslaných dat bude pokračovat celý duben, květen a pravděpodobně i v části června.– Václav Nekvapil

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.