Nahrávka s Kočí tvrdí: Puč dělala s ODS!...už tři čtvrtě roku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nahrávka s Kočí tvrdí: Puč dělala s ODS!...už tři čtvrtě roku!

Poslankyně Kočí si včera prošla kolotočem. Nejprve Aha! sdělila, že má čisté svědomí, pak se vynořila nahrávka. Kočí obrátila, a řekla, že úmyslně lhala. Kdo se v tom má vyznat?
Poslankyně Kočí si včera prošla kolotočem. Nejprve Aha! sdělila, že má čisté svědomí, pak se vynořila nahrávka. Kočí obrátila, a řekla, že úmyslně lhala. Kdo se v tom má vyznat? (foto Aha! - Alexandr malachovský)

Poslankyně Kristýna Kočí (26) se dosud bránila tím, že málem rozložila Věci veřejné kvůli nekalým praktikám faktického šéfa Víta Bárty. Včera zveřejněná nahrávka ale tvrdí něco jiného. Mělo jít o dlouhodobou záškodnickou akci, kterou plánovala s ODS! Kočí ale tvrdí, že o nahrávání předem věděla, a tak si prý záměrně vymýšlela.

V pražské kavárně se Kočí v sobotu sešla s dalšími dvěma lidmi a otevřeně líčila postřehy ohledně kauzy. Zmiňovala se hlavně o Petru Tluchořovi, šéfovi poslaneckého klubu ODS, s nímž se v poslední době scházela.

A o tom, jak měl přimět premiéra Petra Nečase (ODS), aby požadoval hlavu ministra vnitra Radka Johna (VV). „Udělat ten radikální krok ho donutil prostě Petr (Tluchoř, pozn. red.) a regiony,“ říká Kočí v nahrávce, kterou pořídil člen frýdeckomístecké organizace VV Lukáš Vích. Ten ji pak poskytl serveru tyden.cz.

Ani odchod její a Jaroslava Škárky prý není nečekaná záležitost. „Tahle akce je projekt společný, tři čtvrtě roku chystaný,“ zní v nahrávce.Bývalí straničtí kolegové Kočí však mají jasno. „Vůbec mě to nepřekvapuje,“ prohlásil John.

Premiér Nečas řekl, že považuje spekulace na nahrávce za »úsměvné«. Tluchoř totiž na něho údajně nemá tak velký vliv.Kočí byla minulý týden zbavena členství ve Věcech veřejných a funkce šéfky jejich poslaneckého klubu.

Porušila prý kodex strany, když nahlásila, že ji faktický šéf »véčkařů« Vít Bárta chtěl uplatit půlmilionem.

Kočí se přepočítala

To, že Kočí si v nahrávce jen vymýšlí, sama zároveň trochu shazuje. Ve prohlášení říká: „Abych předešla dalším možným spekulacím, záměrně jsem v rozhovoru se svými bývalými kolegy uvedla lehce doložitelnou lež, tedy tvrzení, že spiknutí připravujeme již tři čtvrtě roku.

V té době jsem ještě nebyla poslankyní.“ Za měsíc bude Kočí poslankyní už rok. Tady se v tom trochu zamotává...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.