Uhořeli 4 koně: Požár založila dívka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Uhořeli 4 koně: Požár založila dívka!

Ve stájích uhořeli 4 koně.
Ve stájích uhořeli 4 koně. (HZS Zlínského kraje)

Požár, při kterém 2. dubna v Hulíně na Kroměřížsku uhořeli čtyři závodní koně, založila mladistvá dívka. Minulý týden přišla sama na policii a přiznala se. Skončila ve vazbě.

Slečna ve věku 15 až 18 let, přesný věk policie nesdělila, zapálila slámu pod přístřeškem hospodářské budovy zřejmě nedopalkem cigarety.

„Plameny se následně rozšířily na celý objekt, kde bylo ustájeno sedm koní plemene českého teplokrevníka. Tři z nich se majiteli podařilo zachránit, dva hřebci a dvě klisny však v troskách budovy zahynuli,“ uvedl Vladimír Přikryl z kroměřížské policie.

Škoda na zvířatech byla vyčíslena na milion korun, stejná škoda vznikla shořením objektu. „Při výslechu uvedla, že neví, proč objekt zapálila. Zajímavostí je, že na svůj mobilní telefon pořídila tři fotografie hořící budovy a nahrála i krátký videozáznam,“ dodal Přikryl.

Dívka už dříve měla problémy se zákonem, posprejovala policejní auta a budovy. Její duševní stav nyní posuzují psychologové a psychiatři.

Přečtěte si
avecesar
13. 4. 2011 • 19:59

Tak takové mrše, by patřilo udělat totéž!!! Chudáci koně!! Přivázat na řetěz a zapálit!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.