Děsivá docházka poslanců! Šéfka Sněmovny Němcová: Chci omluvenky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Děsivá docházka poslanců! Šéfka Sněmovny Němcová: Chci omluvenky!

I takhle to ve Sněmovně vypadá. Při interpelacích minulý týden bylo v sále sotva dvacet poslanců...
I takhle to ve Sněmovně vypadá. Při interpelacích minulý týden bylo v sále sotva dvacet poslanců... (Aha! – Petr Novotný, ČTK)

Není práce jako práce. A není poslanec jako poslanec. Někteří se totiž do práce moc nehrnou, ačkoliv jim zaručuje pohádkový plat, náhrady, asistenty a společenskou prestiž.

Prázdné poslanecké lavice se staly spíše tradicí než výjimkou. Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) už toho má dost, a tak chce po svých »ovečkách« písemné omluvenky.

„Návrh si klade za cíl upřesnit formu podávání omluv a co by taková omluva měla obsahovat. Nechci ale ze Sněmovny dělat mateřskou školku,“ řekla Němcová.

Poslanci totiž neplní svoji povinnost: zastupovat voliče při hlasování. V zákonu sice existuje zmínka, že by neomluveným absentérům byla odebrána část platu, či dokonce celý plat, už patnáct let se však nepodařilo ustavit orgán, který by tyto »tresty« vykonával.

Přečtěte si
petr11
3. 4. 2011 • 06:49

..konečně přišla na to, co je její náplní práce!! Baba zaprodaná

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.