Ředitel se mstil vraždami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ředitel se mstil vraždami!

Při zasedání havířovského zastupitelstva Slíva zastřelil ekonomického náměstka Balšána.
Při zasedání havířovského zastupitelstva Slíva zastřelil ekonomického náměstka Balšána.

HAVÍŘOV – Obrovská tragédie! Bývalý ředitel technických služeb města Havířova chladnokrevně zastřelil dva lidi, které vinil z toho, že nedostal řádně zaplaceno za své manažerské akcie.


Zastřelil advokátku, ekonomického náměstka a pak i sebe!

Jeho oběťmi se stali ostravská advokátka a ekonomický náměstek havířovské primátorky.

Kliknutím zvětšeteVe třetím patře komerční budovy v centru města se včera půl hodiny před polednem ozvala střelba. Bývalý ředitel technických služeb Pavel Slíva přišel přímo do kanceláře advokátky Ivany Kabzanové a bez varování ji zastřelil. „Ráno jsem viděl paní Kabzanovou přicházet a byla v pohodě. Chudák asi netušila, co ji za chvíli čeká,“ popisoval vrátný Antonín Bajgar. Vraždu mu přiběhla oznámit Kabzanové kolegyně, která se vzápětí zhroutila.

Jenže to zdaleka nebyl konec hrůzného činu. Pavel Slíva sedl do auta a zamířil do Havířova. Tam právě probíhalo jednání zastupitelstva. Slíva vtrhnul dovnitř, zastřelil ekonomického náměstka havířovské primátorky Martina Balšána a vzápětí otočil zbraň i proti sobě. „Slíva zamířil průchodem přes zákulisí směrem k pódiu. Tam náhodou narazil na Balšána, který si odskočil vyřídit telefonní hovor,“ popsal situaci redaktor místního deníku, který byl očitým svědkem. V zákulisí Slíva na Balšána vystřelil tři rány a čtvrtou ukončil vlastní život.

Kliknutím zvětšeteTaké primátorka Milada Halíková neskrývala zděšení. „Bylo to zřejmě velmi nešťastné vyřizování účtů,“ poznamenala jen.

O co vlastně šlo? Vrah se více než dva roky domáhal finančního vypořádání za své akcie Technických služeb Havířov. Hodnota akcií údajně dosahuje několika milionů korun, ale město mu za něj nabízelo jen 600 tisíc. Pavel Slíva se proto rozhodl pomstít se havířovskému náměstkovi a advokátce, která Technické služby zastupovala.


Autor: (kit)
Foto pro Aha!: Martin Hrdlička a ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.