Sloní mládě Punťa v ohrožení: Bije ho vlastní matka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sloní mládě Punťa v ohrožení: Bije ho vlastní matka

Máma dává Punťovi někdy pořádně zabrat...
Máma dává Punťovi někdy pořádně zabrat... (pro Aha! – zoo Ostrava)

Slůně Punťa to nemá snadné. Vlastní máma Vishesh mu dává pořádně zabrat. Nejprve se s ním mazlila, ale pak ho začala napadat.

Občas o něj »zakopne«, jindy do něj hrubě strčí. A když Punťa zapláče, neví Vishesh, co má dělat.

Proč se tak sloní máma chová, nikdo přesně neví. „Je možné, že jenom vychovává mládě sloním způsobem. A protože je prvorodička, neví, jak na to,“ myslí si mluvčí zahrady Šárka Kalousková. Situaci s obavami sledují ošetřovatelé, kteří jsou připraveni v případě nutnosti Punťu od mámy oddělit. Doufají však, že k tomu nedojde. Vishesh s Punťou vypustili do výběhu, aby slony nestresoval omezený prostor.

„Momentálně je slonice v klidu, ale ta situace se může změnit během pěti minut,“ řekla Kalousková. Sameček slona indického se v ostravské zoo narodil minulý týden v pátek. Jde o první živé slůně narozené v Česku a na Slovensku. Po třináctileté Vishesh bude brzy rodit i její dvaačtyřicetiletá matka Johti. Otcem obou mláďat je čtyřiadvacetiletý samec Calvin.

...ale jindy se k němu chová laskavě.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.