Feťák v Rokycanech vnikl do bytu, řezal se a vyhrožoval miminku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Feťák v Rokycanech vnikl do bytu, řezal se a vyhrožoval miminku!

Rodina včera odpoledne i s holčičkou odjela ze zdevastovaného bytu k příbuzným.
Rodina včera odpoledne i s holčičkou odjela ze zdevastovaného bytu k příbuzným. (Aha! – Martin Pekárek, reprofoto TV Nova)

Miminko v ohrožení, ve vteřině roztřískaný byt, šílený feťák, přepadený malíř pokojů a statečná babička – tohle není špatný krimi film, ale drama, které prožila včera dopoledne rodina v Rokycanech u Plzně...

Ze zahrady vnikl do domu a do dveří právě rekonstruovaného bytu narkoman (25). Z bytu přinutil šermováním nůžkami odejít malíře pokojů. Uvnitř zůstala babička (64) s tříměsíční vnučkou. Ta spinkala. „Malíř ho chtěl vyhodit, hrozil ale, že půjde na malé dítě,“ líčila Aha! začátek dramatu matka nemluvněte Milada (34). Malíř pak vyběhl ven a zavolal policii.

Feťák mezitím v bytě řádil jako pominutý. „Vyhrožoval, že se zabije, jestli nedostane svou dávku. Vzal si všechny nože, které v kuchyni našel,“ popisovala okamžiky hrůzy Milada. Její matka se před narkomanem zavřela s holčičkou v pokoji. „Babička je hrdinka. S mou dcerkou vyskočila z okna. Je trochu v šoku a má rozbitou patu. Malá naštěstí spinkala a nic se jí nestalo,“ dodala Milada.

Z jejího bytu si prý vetřelec udělal do deseti minut doupě, které totálně zdevastoval. Policii se vzdal až poté, co mu slíbili utišující léky. „Na pračce, lednici, na sporáku, dětské autosedačce, na zdech – všude je jeho krev. Všechno, na co sáhl, vyhodíme. Zbytek se pokusíme opravit,“ rozhořčovala se Milada, která doufá, že jí škodu pomůže uhradit pojišťovna.

Narkomana převezla záchranka na psychiatrii plzeňské fakultní nemocnice. Podle rokycanské policejní mluvčí Jany Tomkové je muž podezřelý z trestného činu porušování domovní svobody, popřípadě nebezpečného vyhrožování.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.