Vraždící monstrum z Ukrajiny v ulicích New Yorku: 4 mrtví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vraždící monstrum z Ukrajiny v ulicích New Yorku: 4 mrtví!

Newyorský vrah Maksim Gelman.
Newyorský vrah Maksim Gelman. (EPA, ČTK/AP)

Pomatený přistěhovalec, potoky krve a strach o život.

Panika zachvátila v pátek a v sobotu na 28 hodin americký New York, když se ulicemi potuloval pěti noži vyzbrojený vrah. Než byl dopaden, stačil pozabíjet čtyři lidi!

Maksim Gelman (24) pochází z Ukrajiny, ale od roku 2005 je společně se svou matkou občanem USA. A právě ji napadl v pátek ráno, když u něj propukl záchvat šílenství. Ženě přišel na pomoc Maksimův nevlastní otec (†54) a záhy se stal jeho první obětí. Maksim pak vyrazil o pár bloků dál, aby zabil svou bývalou přítelkyni Jelenu (†20) a její matku (†56). Dívce, kterou kdysi miloval, zasadil 11 bodných ran.

Na útěku pak ukradl auto, během zběsilé jízdy zabil chodce (†62) a další dva muže zranil. Než byl v sobotu ráno zadržen v metru, stačil ještě pobodat další čtyři lidi. „Je to hrozné. Vůbec nevíme, proč to udělal,“ prohlásil k případu policejní komisař Raymond Kelly.

Gelmana popsal jako nezaměstnaného narkomana, který byl v minulosti již desetkrát zadržen, většinou kvůli malování graffiti a drogám. Jeho první výpověď prý nedávala žádný smysl, motiv vražd tak zůstává záhadou.

Jeden z nožů, kterými pachatel zabíjel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.