Největší svatební hity roku 2011! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Největší svatební hity roku 2011!

Největší svatební hity roku 2011
Největší svatební hity roku 2011 (Aha! – Alexandr Malachovský)

S přicházejícím jarem každoročně začíná sezona svateb, nejvíce svatebních obřadů se v Česku totiž koná na jaře a v létě.

Plánujeteli si říci se svou láskou letos »ANO«, nechte se inspirovat trendy roku 2011, které byly představeny o víkendu v Praze na 11. ročníku Svatebního veletrhu. Co frčí a čeho byste se měli v každém případě vyvarovat?

Šaty pro nevěsty

Nevěsty se chtějí odlišit, touží být jiné. Hledají něco, co nemá každá druhá. „Trendem jsou šaty přírodně bílé, krémové. Šaty vždy vcelku. Rozpětí střihů je veliké, od splývavých siluet až po šaty s velikými sukněmi. Měly by být luxusní zvenku i zevnitř, krejčovsky dokonale vypracované,“ radí Vladimíra Blažková z pražského Svatebního domu Nuance. Svatební šaty mají být tím nejkrásnějším oděvem celého života. I úplně jednoduché šaty získají na kráse závojem, který by vždy měl být dlouhý.

Čeho se vyvarovat?

Ruce pryč od klasických princeznovských šatů s perličkami. „Vyhněte se korzetu se sukní zvlášť. Stejně tak ostře kontrastujícím barevným výšivkám – černým, červeným,“ doporučuje Blažková. Letos určitě zapomeňte na krátké závoje – buď žádný, nebo dlouhý. Nikdy ne do pasu.

Šaty koupit, či půjčit?

Jde o otázku peněz, ideální je si šaty koupit. Nicméně vzhledem k tomu, že šaty jsou luxusní, drahá věc, je možné si je i zapůjčit. „Důležité však je vybrat si dobrou firmu, aby se vám nestalo, že si po půlroce od objednání přijdete pro vysněné šaty, a ony budou ve špatném stavu. Určitě dejte na reference zákaznic,“ radí Blažková.

Oblek pro ženicha

Ideální je oblek doplnit vestou, slavnostní lesklou. Buď v barvě šatů nevěsty – světle krémovou, nebo klidně v barvě obleku. Košile má být vždy v barvě šatů nevěsty. Nikdy ale neladit vázanky k barevným aplikacím na šatech nevěst.

„Když má nevěsta oranžovou stuhu přes šaty nebo má oranžovou kytku, neměl by mít ženich oranžovou vázanku či kapesníček. Doporučila bych, aby zůstal decentně barevně sladěn s nevěstou. Kytice ať zůstane barevná samostatně,“ radí Vladimíra Blažková.

Jaký prstýnek vybrat?

Módní trendy se dotýkají i snubních prstenů. „Letos přetrvává kombinace bílé zlato s červeným nebo kombinace platiny s červeným a růžovým zlatem. Dámský prsten doplněný drobnými diamanty,“ uvádí šperkařka Ester Engelová ze salonu Ester styl.

Na západ od Čech se nevěsty vracejí ke žlutému zlatu, u nás je však největší zájem stále o bílý kov s příměsí barevných.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.