Věříte na horoskopy? Všechny jsou prý špatně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Věříte na horoskopy? Všechny jsou prý špatně!

Znamení zvěrokruhu
Znamení zvěrokruhu (Profimedia.cz)

Nesedí na vás charakteristika znamení zvěrokruhu odpovídající datu vašeho narození? Nenaplnilo se, co horoskop sliboval?

Nedivte se, možná to totiž vůbec není vaše znamení! Američtí vědci přišli s teorií, že se Země otáčí nepravidelně, a tudíž nemohou náležet všem znamením zvěrokruhu stejně dlouhá období!

Například Štír podle nich trvá jen šest dní a naopak Panna dokonce 44 dní! Současné horoskopy jsou prý navíc tak nepřesné, že by mělo vzniknout ještě jedno znamení – Hadonoš!

Systém 12 znamení vznikl před 2500 lety. Astrologové tenkrát rozdělili oblohu na 12 stejných výsečí a pojmenovali je podle souhvězdí. Země se ale netočí celou dobu stejně!

Přitažlivost Měsíce vyvolává změny v úhlu, pod kterým se planeta otáčí (aktuálně 66 stupňů). Tato nepravidelnost způsobuje i to, že jednotlivá znamení nejsou stejně dlouhá! A jejich přelom by navíc neměl nastávat úderem půlnoci, ale plynule uprostřed dne...

Hadonoš

Třinácté znamení bylo známé už ve starém Babyloně, astrologové ho ale ze seznamu vyškrtli.Povahově byli Hadonoši tak podobní Štírům, že tato znamení jednoduše spojili. Hadonoši jsou narozeni mezi 29. listopadem a 17. prosincem a připisuje se jim hrdost, umíněnost, smyslnost a vzteklost.

Přečtěte si
majolka333
17. 1. 2011 • 13:02

Jde o to,že tohle astrologové dávno ví! Jenže kdyby se měli řídit tzv. zemskou ekliptikou, tak by nefungoalo vůbec nic. Jde o to, že naše znamení zvěrokruhu sedí dobře, jenže nejdou napasovat na právě aktuální hvězdnou konstelaci. Vysvětlení toho, proč znamení horoskopu přesto funguje, proč Štír je skutečně Štír, je mnohem složitější. Zdůvodnění není tak lineárně jednoduché, ale přesto existuje pádný důvod proč znamení prostě fungují,a astrologové se podle data narození stále můžou řídit a sestavovat horoskopy. Ale zásadně je nesdělují....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.