Pozor! Jsou tu německá vejce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pozor! Jsou tu německá vejce!

Fotografie
Fotografie (internal)

Veterináři nařídili zákaz prodeje 200 000 vajec, která byla do ČR dovezena z Německa!

Byl u nich totiž špatně uveden jejich původ. Německá vejce se měla dostat do regálů prodejen Penny Market, kontroloři je ale naštěstí objevili už v distribučním centru.

Veterináři nyní důkladněji kontrolují maso a vejce z Německa kvůli tomu, že asi 4700 tamních chovů zamořily rakovinotvorné dioxiny. „V tomto případě nešlo ani tak o zdravotní závadnost vajec, ale o nedůvěryhodnost původu. Byla označena veterinárním schvalovacím číslem třídírny v Německu, které není uvedeno na oficiálním seznamu schválených závodů,“ zdůvodnil zákaz prodeje Josef Duben, mluvčí Státní veterinární správy (SVS).

Německá vejce do Česka dovezla firma Česká drůbež, která podle veterinární správy neměla registraci, což nařizuje veterinární zákon. SVS proto se společností Česká drůbež zahájila správní řízení a stejně postupuje i proti řetězci Penny Market, protože zásilku nenahlásil.

Už ve čtvrtek Němci přiznali, že se do Čech dostalo asi 4,5 tuny kontaminovaného vepřového masa z 35 prasat, a že dokonce bylo prodáno a zákazníky restaurací a jídelen ve Středočeském a Ústeckém kraji i zkonzumováno! Zdravotní problémy by z toho ale lidé mít neměli, protože dioxiny jsou nebezpečné jen ve vysokých koncentracích anebo při trvalejší konzumaci.

Přečtěte si
winterfreshka
16. 1. 2011 • 11:31

Nacpou sem kdejaký šunt a jelikož jsme v Unii musíme to sem vše natahat.Za totáče byl klid,lidi si to pěstovali a chovali doma a byli zdravější.

petr11
16. 1. 2011 • 06:00

...příjemná upozornění!! To máme z toho, že nepodporujeme české potraviny

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.