»Bonnie a Clyde« z Dubence: Zpopelní je v Německu?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

»Bonnie a Clyde« z Dubence: Zpopelní je v Německu?!

Jaroslav (†40) a Růžena (†38) Benešovi při poslední loupeži.
Jaroslav (†40) a Růžena (†38) Benešovi při poslední loupeži. (ČTK/EPA)

Gangsterské duo Růžena a Jaroslav Benešovi alias »Bonnie a Clyde z Dubence«, kteří v prosinci zemřeli v Německu, nebyli zpopelněni ve své vlasti.

Kremaci a pohřeb lupičů gentlemanů zřejmě uhradila německá část rodiny Jaroslava Beneše, který se před přijetím českého občanství jmenoval Johanes Kaiser.

„Je velmi nepravděpodobné, že by tak dlouho nechal někdo těla v mrazácích, protože policie i soud těla k pohřbení už vydaly,“ uvedla pracovnice pohřební služby. Podle ní se náklady na uskladnění těl pohybují v řádech desítek tisíc korun.

Syn zastřelené ženy, který žije v Dubenci na Českobudějovicku, se nechce k podrobnostem vyjadřovat. „Ve vyšetřování není nic nového, nic říkat nebudu,“ uvedl syn Michal (20). Ten je bez práce a údajně bez prostředků. Na mezinárodní převoz a pohřeb dvou lidí, matky a otčíma, který by vyšel na 50 až 100 tisíc korun, by měl jen těžko. Mladík tvrdí, že o loupeživých nájezdech svých rodičů nic nevěděl, a netuší ani, kde končil lup, který dle vyšetřovatelů dosahuje hodnoty kolem 50 milionů korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.