Policie prohledala dům českých Bonnie a Clyda: Jejich syn se zhroutil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Policie prohledala dům českých Bonnie a Clyda: Jejich syn se zhroutil!

Jaroslav byl zastřelen a Růžena Benešová spáchala sebevraždu krátce po vyloupení banky v Karlsruhe.
Jaroslav byl zastřelen a Růžena Benešová spáchala sebevraždu krátce po vyloupení banky v Karlsruhe. (ČTK/AP)

Nejméně desítka policistů se včera vystřídala v domku v Dubenci na Českobudějovicku, kde žili čeští Bonnie a Clyde – manželé Jaroslav (†40) a Růžena (†38) Benešovi, kteří loupili a byli zastřeleni v Německu. Účastníkem domovních prohlídek a prvotních výslechů byl jejich syn Michal, který dům vlastní.

Proč ale dělali policisté prohlídku až třetí den po události, kdy by mohl svědek – jejich syn – zahladit stopy a důkazy uklidit, neumí česká policie vysvětlit. Vše prý dělá na žádost německých kolegů. „Je tam s ním jeho přítelkyně. Kluk se zhroutil, teprve až teď mu dochází, že jeho matka a otčím jsou po smrti,“ řekl Aha! jeden z policistů.

Policisté hledali v domku hlavně peníze, šperky a případně vše, co má spojitost s loupežemi v německých a švýcarských bankách. Pokud se totiž podaří prokázat, že i syn mohl o loupeživých nájezdech něco vědět, mohl by být stíhán a přijít o všechno.

„Nevěděl jsem, co dělá. Říkal, že je bookmaker na sportovní sázky. Neměl jsem ponětí, že by dělal on nebo máma něco takového,“ řekl mladík, kterému teprve teď došlo, co se stalo.

Jeho otec zemřel tragicky, když byl malý. Jaroslav, původně Němec Johanes Kaiser, kterého si Michalova matka našla po smrti manžela, ho vychovával. Manželům, kteří se zapíší do historie evropské kriminalistiky, se osudovým stalo jejich 21. přepadení. V pátek odpoledne při útěku z banky v centru Karlsruhe byl Jaroslav zastřelen a Růžena spáchala sebevraždu.

Domek v Dubenci na Českobudějovicku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.