Další pirát v superbu! Oběť: Blikl majáčkem a vytlačil nás ze silnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Další pirát v superbu! Oběť: Blikl majáčkem a vytlačil nás ze silnice!

Auto po několika »hodinách« zastavil kousek od pilíře mostu hluboký sníh.
Auto po několika »hodinách« zastavil kousek od pilíře mostu hluboký sníh. (ara, Infografika Aha! – Viktor Sika)

Zdá se, že piráti silnic milují superby. Není to tak dávno, co soud poslal na pět let do vězení »piráta z D1« Luboše Lacinu (41), který v březnu vytlačil se svým superbem z dálnice červenou mazdu, a už je tu další bezohledný šílenec za volantem – tentokrát stříbrného vozu této značky dokonce s majáčkem.

„Je zázrak, že jsme na živu,“ říká Natálie J. (23) z Benešovska. Den před Štědrým dnem se v 11 hodin vracely s kamarádkou a maminkou, která řídila, z posledních nákupů. U Poříčí nad Sázavou na Benešovsku proti nim v protisměru nečekaně a přes plnou čáru vyrazil stříbrný superb.

„Vyjel před nás zpoza kamionu a blikl majákem. Maminka musela uhnout. Dostaly jsme smyk a začaly lítat po silnici. Skončily jsme v příkopu jen pár metrů před pilířem mostu,“ vzpomíná Natálie. Leknout se prý ani nestačila.

„Nejvíc mě šokovalo, že ten řidič ani nezastavil a ujel. Našli se ale i šoféři, kteří zastavili a zjišťovali, jestli nepotřebujeme pomoci. Bohužel si nikdo nevšiml registrační značky toho vozu,“ dodává Natálie. Hledají proto svědky, kteří takové auto v okolí viděli.

„Zase tolik stříbrných superbů s majáčkem 23. prosince okolo jedenácté hodiny kolem Poříčí nad Sázavou jistě nejelo. Chtěly bychom, aby se podařilo toho řidiče vypátrat,“ říká Natálie.

Nehodu vyšetřuje policie. Ani ona ale dosud piráta nevypátrala. Podle odborníků však policisté tak bezzubí být nemusejí.

„Vozů vybavených majáky není tak moc a registruje je ministerstvo dopravy, které majáky vydává. Tato auta jsou důležitá, a proto bývají vybavena navigací či lokalizačními systémy už kvůli zlodějům. Z těchto záznamů lze zjistit, kde se kdy pohybovala,“ říká jeden z pražských policistů.

Kliknutím zvětšete

Kdo jezdí superby s majáčkem?

Nejčastějšími uživateli tohoto typu vozů s majákem jsou pracovníci ministerstev a politici. Může je využívat i ochranka významných činitelů, ale ta mívá auta méně kvalitní, například octavie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.