Radostné setkání brněnských medvědů: Cora je zase s Umcou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Radostné setkání brněnských medvědů: Cora je zase s Umcou!

Cora a Umca (v pozadí) jsou šťastní, že jsou zase spolu.
Cora a Umca (v pozadí) jsou šťastní, že jsou zase spolu. (ČTK – Igor Zehl)

To je radosti! Po měsíčním odloučení sdílejí opět společný výběh v brněnské zoo lední medvědice Cora a její partner Umca. A budou nejspíš pracovat na potomkovi!

Umca musel být ze společné expozice přestěhován koncem listopadu, aby měla Cora klid na mateřství. Na svět přivedla dvě mláďata, ta ale z neznámých důvodů sežrala. Když už je Cora po porodu úplně fit, mohl za svou nevěstou i Umca. Přestěhovat ho ale nebylo vůbec jednoduché. Medvěda bylo nutné naložit do přepravního boxu, kam ho chovatelé chtěli nalákat pochoutkami.

Jenže Umca je mazaný! Vždy se pro ně natáhl, aby se k nim dostal tak, že jednu zadní nohu nechal venku a klec tedy nebylo možné uzavřít. „Nakonec nezbylo nic jiného, než jej uspat. Box pak spustili hasiči jeřábem do medvědího výběhu,“ řekl ředitel zoo Martin Hovorka.

A tady došlo na pořádné vítání s Corou, která se už před třemi lety stala matkou dvojčat Billa a Toma. Ti skvěle prospívají. Po nynějším nevydařeném porodu se párek medvědů brzy pokusí o další potomky.

Umca nechtěl do klece, nakonec kapituloval.

Medvěda chovatelé spustili v kleci do výběhu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.