Ledovky deptaly řidiče: Bourali... Umírali... Stáli v kolonách... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ledovky deptaly řidiče: Bourali... Umírali... Stáli v kolonách...

Nehoda kamionů u Slivence zablokovala okruh Prahy skoro na celý den.
Nehoda kamionů u Slivence zablokovala okruh Prahy skoro na celý den. (Mediafax, HZS)

A je to tady. Dostaly nás ledovky! V kluzkých pastech zůstávali řidiči na nejrůznějších místech republiky. Dopravu navíc ztěžoval vítr, který na komunikace nafoukával sníh. Policisté řešili desítky nehod, k nimž na namrzajících silnicích a sněhových jazykácích včera došlo.

V Ústeckém, ale i Karlovarském kraji zůstala po nočním sněžení uzavřena řada silnic. Komplikace byly i na Pražském okruhu. Ostatní hlavní tahy byly s opatrností sjízdné, často na nich ale ležel rozbředlý sníh po chemickém ošetření.

Také na jihu Čech napadl nový sníh. Motoristé i tam museli překonávat zledovatělé povrchy silnic. Jízdu jim komplikovaly také sněhové bariéry. Na Rychnovsku a v Krkonoších stále hrozí závěje a sněhové jazyky. Vrstva sněhu leží i na silnicích v Pardubickém kraji a na Vysočině. Nový sníh zasypal rovněž Moravskoslezský a Zlínský kraj.

Stalo se

  • V Praze-Vysočanech byl nalezen mrtvý muž. V metropoli je již 14. obětí nynějších mrazů.
  • Stojící kamiony zablokovaly hraniční přejezd Hora Svatého Šebestiána na Chomutovsku. Led tam pokryl téměř 5 km silnice.
  • Na čtyři hodiny zablokovala dálnici D1 na 211. km ve směru Brno – Vyškov nehoda kamionu. Vůz s přívěsem patrně vlivem rychlé jízdy na kluzké vozovce dostal smyk, převrátil se a zablokoval oba jízdní pruhy.
  • Řidič BMW narazil včera po půlnoci do pilíře mostu u Měchenic na Prazezápad. Náraz nepřežil.
  • V Teplicích se srazilo šest aut. První řidič pravděpodobně nedobrzdil a další auta za ním již na náledí nedokázala včas zastavit.
  • Dopravní komplikace se vlivem námrazy tvořily i na 117. kilometru D1 na Vysočině, kde ve směru na Prahu také havaroval nad ránem kamion.
  • Před sjezdem na Jesenici ve směru na Brno se na dálnici D1 stala nehoda dvou kamionů a dvou osobních aut. U Slivence se zese střetly dva kamiony. Musel proto být skoro na celý den uzavřen okruh spojující dálnice D5 a D1. Tvořily se kolony.

Řidička u Ostravy skončila ve škarpě.

Meteorologové: Bude hůř!

SNÍH: Během dneška a středeční noci v nížinách napadne opět až 10 cm sněhu, na horách ho přibude až 25 cm. Stále se budou vytvářet sněhové jazyky a závěje.

MRÁZ: „Po celý týden očekáváme teploty trvale pod bodem mrazu. Od čtvrtka se mohou vyskytnout i tzv. arktické dny, kdy po celý den zůstane teplota pod 10 °C a po ránu v místech se sníženou oblačností může být až 22 °C,“ řekla Aha! Dagmar Honsová z Meteopressu.

ZDRAVÍ: Pozor by si měli dávat lidé se slabším srdcem a nemocemi cév. Za posledních 24 hodin totiž stoupl tlak o 14 hPa. Takový »skok« mívá podle lékařů za následek zvýšený počet srdečních kolapsů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.