František Eder: Utekl z nemocnice bez kusu lebky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

František Eder: Utekl z nemocnice bez kusu lebky!

Františka Edera hledá policie i jeho rodina.
Františka Edera hledá policie i jeho rodina. (Policie ČR)

S takovým případem se policisté nesetkávají příliš často. V Českém Krumlově právě pátrají po Františku Ederovi (48), který utekl z nemocnice i přesto, že mu chybí kus lebky! Muž je v přímém ohrožení života a jeho rodina se o něj velmi bojí.

Pacient ve vážném stavu však z nemocnice neutekl poprvé. Eder odešel z nemocnice už minulý pátek. Ještě týž den ho naštěstí policisté našli v nádražní hale v Českých Budějovicích a dopravili zpět do nemocnice. V týdnu pak utekl podruhé. Dosud se ho však nepodařilo najít!

„Muž nemá horní pravou část lebky krytou lebeční kostí, což je jasně vidět. Oproti fotografii je tudíž jeho vizáž pozměněna. Pokud by se uhodil do hlavy, třeba při pádu, může to pro něj být i smrtelné,“ řekla Aha! mluvčí policie Michaela Pavlíčková.

Proč muž z nemocnice odchází, není jasné. Zřejmě má poškozený mozek a své jednání si neuvědomuje. Podle lékařů má výpadky paměti a jedná zkratkovitě. Jeden z lékařů také pro Aha! přiznal, že zmizení tohoto pacienta je pro nemocnici průšvih.

„Každý takový případ je problém, protože my tu vlastně za ty lidi ručíme. Nemůžeme je ale hlídat každou minutu, to prostě nejde. Proč tento pacient utíká, je otázka, ale je to nejspíš kvůli jeho psychickému stavu,“ dodal lékař, který nechtěl říct své jméno. Podle policie má Eder u sebe všechny doklady. Z nemocnice utekl v modrém nemocničním pyžamu, na které si oblékl mikinu a modré rifle.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.