»Tvrďas« Vítek - Koupil si dluh Sazky? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

»Tvrďas« Vítek - Koupil si dluh Sazky?

Vítek prý směle nakoupil. Rve si nyní Hušák vlasy?
Vítek prý směle nakoupil. Rve si nyní Hušák vlasy? (Aha! – Martin Přibyl, ČTK)

To, že český loterijní gigant Sazka má dluhy, už ví každý. Zavařila si stavbou pražské arény, za niž splácí úvěry. A důležitý věřitel, Raiffeisenbank se podle informací serveru Motejlek.com rozhodl prodat svůj nárok miliardáři s pověstí neúprosného dravce – Radovanu Vítkovi (39)!

„Banka rozhodla o prodeji své pohledávky v nominální hodnotě 400 milionů korun za cenu zhruba 300 milionů podnikateli Radovanu Vítkovi,“ prozradil serveru dobře informovaný zdroj.

Sazka se měla v poslední době dohadovat s věřiteli na nových podmínkách úvěrů, protože dle původních podmínek splácet nezvládala. Tímto by se ale jakákoliv možnost úlevy pro firmu, kterou řídí Aleš Hušák (53), ztratila v nedohlednu. Je totiž možné, že »tvrďas« Vítek bude chtít vymáhat co nejdříve a v krajním případě může Sazku poslat do insolvenčního řízení.

V Sazce se ale k informaci zatím stavějí neutrálně. „Žádnou oficiální informaci o něčem takovém nemáme. Pořád máme platnou úvěrovou smlouvou s Raiffeisenbank, kterou plníme,“ řekl mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.