Vozíčkářka Lenka: Nedostane se ani pro oběd! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Vozíčkářka Lenka: Nedostane se ani pro oběd!

Lenka by bez naší pomoci závějemi neprojela.
Lenka by bez naší pomoci závějemi neprojela. (pro Aha! – Jan Čada)

Třebaže je Lenka Morcinková (22) ze Zlína upoutána odmalička na invalidní vozík, dokáže být hodně samostatná. Jenže počasí posledních dnů jí přidělává moře starostí. Sníh ji doslova uvěznil doma!

„Už týden jsem si nemohla sama nakoupit, pohybovat se totiž na vozíku na chodnících v rozměklé břečce nebo na ledě je prostě nad mé síly,“ říká mladá studentka.

Ta se jen tak nevzdává, na podzim například společně se zdravými kamarády absolvovala taneční. Jenže neuklizené chodníky nezvládne často ani zdravý člověk, a dívka na vozíku se proto nemůže ani vyjet potěšit se bílou nadílkou.

Kola vozíčku by po pár metrech zapadla! Na pomoc se tak teď musí spolehnout i v případě, když se chce třeba naobědvat. Redaktoři Aha! na dívčinu situaci upozornili Janu Pobudovou, která se o vozíčkáře pravidelně stará, a ta přinesla Lence přímo z restaurace teplý oběd.

Díky Aha! se také Lenka dostala alespoň na chvíli ven mezi lidi, i když jízda s vozíčkem v závějích nebyla vůbec snadná. „Tohle jsou pro nás nejhorší okamžiky v roce. I když odhrnou na chodnících sníh, na druhé straně vytvoří bariéry na okrajích, a dostáváme se tak vlastně do další pasti,“ vysvětluje sympatická Lenka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.