Objevila se nová verze zmizení Aničky: Unesli ji obchodníci s orgány?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Objevila se nová verze zmizení Aničky: Unesli ji obchodníci s orgány?!

Fotografie
Fotografie (internal)

Šestačtyřicet dnů uplynulo od okamžiku, kdy v pražské Troji beze stopy zmizela cestou ze školy Anička Janatková (9). Policie jde stále po dvou hlavních liniích vyšetřování – útok pedofila či únos. Podle informací Aha! však nepouští ze zřetele ani verze těžko uvěřitelné.

„Šetří se i možnost, že byla unesena pro mezinárodní obchod s lidskými orgány,“ sdělil Aha! zdroj, podle kterého není Anička jediné takto pohřešované dítě. „Je jich už šest. Úzkostlivě se to tají,“ dodal zdroj.

Možnost, že by se podobným způsobem jako Anička pohřešovaly další děti, ale policisté odmítají. „Pokud jde o Prahu, máme taková pohřešování jen dvě. Tím prvním je Honzík Nejedlý, který je pohřešovaný už dvanáct let. Vylučuji, že by v Praze byly další případy,“ řekl Aha! šéf pražských pátračů Ladislav Šic.

Podle policejních statistik je ročně v České republice pohřešováno přes 8000 dětí. Většinou se ale jedná o útěkáře z dětských domovů či diagnostických ústavů. Časté jsou také »únosy«, která má na svědomí jeden z nesvářených rodičů. Případů, kdy dítě odvleče cizí člověk, bývá okolo pěti do roka.

Obchod s lidskými orgány podle policie není právě doménou České republiky. Známé případy jsou spíše z Východu, Balkánu či Asie. „I v těchto kauzách ale figurují zejména dospělí lidé, nikoliv děti. Většina obětí pak pochází z velmi chudých poměrů,“ řekl jeden z pražských detektivů.

Řádí v Česku gang, který unáší malé děti kvůli obchodu s orgány?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.