Sebevrah v Praze - Chyběla minuta... A skočil dolů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Sebevrah v Praze - Chyběla minuta... A skočil dolů

Hasiči použili k záchraně sebevraha plošinu.
Hasiči použili k záchraně sebevraha plošinu. (Mediafax)

Celou hodinu trvalo hasičům i policistům, než rozmluvili v noci na čtvrtek sebevraždu muži (44) v pražských Vršovicích. Skokan vylezl po lešení na střechu dvanáctipatrového domu a chtěl se vrhnout dolů.

Ke konci roku a zvlášť v pošmourném počasí přibývá podle statistik sebevražd. Své o tom vědí i záchranáři, kteří vyjížděli k muži balancujícímu na lešení u střechy paneláku. Kolem krku měl navíc uvázaný provaz a jeho volným koncem mával. Hasiči se k muži vydali na vysokozdvižné plošině. Ze střechy se s ním mezitím snažili domluvit velitel hasičů a policejní vyjednavač.

Asi po hodině se jim muže podařilo od sebevražedného úmyslu odradit. A to na poslední chvíli – stačila minuta a muž skočil dolů. „Byl nešťastný, mluvil o rodinných a finančních problémech i o potížích se zaměstnáním,“ řekl agentuře Mediafax velitel hasičů, který s mužem vyjednával. Nešťastník nakonec s pomocí hasičů na vysokozdvižné plošině přelezl z lešení na střechu a nechal se odvést dolů do sanitky. V ní ho záchranáři několik desítek minut ošetřovali a poté ho převezli do nemocnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.