Manžel koulařky Fibingerové, který zabil cyklistu - Pil jen chvíli před nehodou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Manžel koulařky Fibingerové, který zabil cyklistu - Pil jen chvíli před nehodou!

Fotografie
Fotografie (internal)

Šokující informace přineslo úterní soudní přelíčení v případu Jaroslava Šmída (76), který loni v listopadu srazil cyklistu Karla P. (†36). Ten po nehodě zemřel. Manžel koulařky Heleny Fibingerové (61) se při výslechu přiznal, že alkohol pil jen chvíli před kolizí!

Při prvním výslechu krátce po nehodě odmítl Šmíd vypovídat a teprve při druhém vysvětlil, co se před nehodou stalo. Svou výpověď ale četl z notýsku! Šmíd byl prý ve sklípku u známého a kromě daňčích specialit konzumoval i víno. Od půl dvanácté do tří odpoledne vypil asi 3 pohárky, tedy zhruba půl litru vína. Před odchodem ze sklípku dostal patnáctilitrový kanystr s červeným vínem Frankovka. Když ze sklípku i s kanystrem vyšel, cítil se unavený. „Sedl jsem si do auta a trochu se prospal,“ uvedl. Teprve kolem 16.20 hodin se vydal domů.

„Za obcí Strážnice se mi ale udělalo slabo. Cítil jsem, jak se potím, a začaly mě brnět konečky prstů. Jelikož jsem diabetik, okamžitě jsem rozpoznal příznaky hypoglykemie a odstavil jsem automobil na parkovišti u cesty,“ popsal Šmíd. Při hypoglykemii trpí tělo nedostatkem cukru a lze jí předejít snědením sladkosti nebo požitím tekutiny s obsahem cukru. „Jelikož jsem s sebou neměl nic sladkého, odšrouboval jsem víko kanystru s vínem a napil se,“ tvrdil Šmíd. Pro zahnání hypoglykemie požil větší množství vína, mohl ho být až jeden litr! Poté se rozhodl jet dál, přestože věděl, že je opilý!

Jen několik okamžiků nato srazil cyklistu Karla P. (†36), po kterém zůstaly manželka a tři děti. Policisté mu naměřili 1,3 promile alkoholu. Soudní znalec při přelíčení uvedl, že Šmíd se nacházel ve stavu mírné až střední opilosti. Soud bude pokračovat na konci listopadu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.