Nejobávanější radar světa - Zkontroluje nejen rychlost, ale i pojištění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nejobávanější radar světa - Zkontroluje nejen rychlost, ale i pojištění!

 (+ infografika ara)

Z radarů strach nemáte, protože dodržujete povolenou rychlost? Jenže to už zřejmě brzy nebude stačit! Ve Finsku testují supermoderní přístroj, který umí víc než jen změřit rychlost vozu. Dokáže zjistit vzdálenost mezi dvěma auty, a dokonce pořídit fotky z vnitřku vozu a zkontrolovat tak, zda jste připoutáni! Země Evropské unie by radar měly zavádět už v roce 2013.

Nejnovější zbraň proti dopravním přestupkům je rovněž vybavena čidly, která podle čísla vozu zjistí, zda je auto pojištěné, a to až na vzdálenost 46 metrů. Radar je satelitem napojený na policii, která může okamžitě trestat konkrétní prohřešek.

Radar funguje za každého počasí, neboť je vybaven infračervenou kamerou. Pořízené snímky vozu jsou odeslány přes systém GPS do databáze, kde se uchovávají měsíc a teprve poté se ničí. Vybavenosti přístroje ovšem odpovídá jeho cena. Ta se pohybuje kolem 1,2 milionu Kč.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.