Pozor na nový trik zlodějů: Okapoví podvodníci - Oberou vás o tisíce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Pozor na nový trik zlodějů: Okapoví podvodníci - Oberou vás o tisíce!

Štěpán Rak, soused pana Dlabaji, ukazuje nedobrovolně vyměněný okap.
Štěpán Rak, soused pana Dlabaji, ukazuje nedobrovolně vyměněný okap. (pro Aha! – Ivan Dostál)

Hodně podivný způsob podnikání se rozmáhá na Zlínsku. Parta Romů vám během pár minut vymění starý okap za nový. Problém je v tom, že nikdo si tuto služby neobjednal, navíc »řemeslníci« si naúčtují více než dvojnásobek běžné ceny.

Přesně to se stalo i Milanu Dlabajovi (74) ze zlínské Štípy. „K mému domku přijeli čtyři cikáni v dodávce s maďarskou espézetkou. Jeden mi lámanou češtinou začal povídat, že mi přišli vyměnit okap, další tři si beze slova roztáhli žebřík a začali s výměnou. Málem jsem dostal infarkt,“ líčí svůj zážitek Dlabaja. Vitální důchodce na ně neustále volal, že si žádnou výměnu neobjednal a ať opustí jeho pozemek. Marně. Za pár minut činorodí muži vyměnili hlavní, asi osmimetrový okap. A nyní chtěli zaplatit. Po vystresovaném seniorovi požadovali 16 tisíc korun. Když odmítl, zkusili 12 pak 10 tisíc.

Situaci naštěstí vyřešil pohotový soused, který vše už chvíli pozoroval. Začal hlasitě pana Dlabaju uklidňovat, že zavolal policii a že tu do pár minut bude. V tu chvíli se pracovníci vrhli do aut a odjeli neznámo kam. Panu Dlabajovi tak zbyl nový okap a obava, zda se podvodníci pro své peníze nevrátí. Podobný případ se před časem stal i v nedaleké Lešné. Policie proto po červené dodávce s maďarskou SPZ intenzivně pátrá.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.