Zmizelá Anička (9) - Specialisté na počítačovou kriminalitu prověřují další variantu: Znala únosce z internetu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zmizelá Anička (9) - Specialisté na počítačovou kriminalitu prověřují další variantu: Znala únosce z internetu?

Anička je nezvěstná již 8 dní.
Anička je nezvěstná již 8 dní. (Aha – Karel Kopáč, Policie ČR)

Zmizení Aničky Janatkové (9), po které policie pátrá od minulé středy, je stále velkou záhadou. Akce, do které se zapojilo na 800 policistů, nepřinesly nic nového. Po dívce také marně pátrají dobrovolníci z řad veřejnosti.

Objevit stopu Aničky a zejména pachatele, který má její zmizení na svědomí, se podle informací Aha! snaží i specialisté na počítačovou kriminalitu. Pokud se Anička stala obětí pedofila, není vyloučeno, že si ji vyhlédl na internetu.

„Děti jsou bezelstné a na internet dávají svoje fotky, píší si s neznámými osobami, s nimiž navážou kontakt, o tom, co dělají, kam chodí do školy a podobně,“ řekl Aha! pražský kriminalista. Mnohé totiž nasvědčuje tomu, že přepadení Aničky si pachatel naplánoval, že mu důvěřovala a odešla s ním alespoň na počátku dobrovolně.

„Neumím si představit, že by ji odtud někdo nenápadně odtáhl násilím. Stále tu někdo chodí, hlavně pejskaři. Kolem jsou samé ploty a kde nejsou, je husté křoví, takže by určitě bylo něco slyšet nebo vidět,“ tvrdí jeden z místních zahrádkářů.

Policie nevylučuje ani možnost, že by pachatel mohl Aničku zavléci do ciziny. Informace o ní proto předala i do Schengenského informačního systému a Interpolu. Zvláštní opatření přijala také cizinecká policie na letištích.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.