Fanoušek Plzně (†21) zahynul pod vlakem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Fanoušek Plzně (†21) zahynul pod vlakem!

Fotografie
Fotografie (internal)

Otřesné, hrozné. Další tragédie v krátké době zasáhla fotbal. Euforii z vítězného tažení plzeňské Viktorky nyní dusí hořké slzy bolesti. Vůdce fanoušků Plzně Petr Žitník (†21) spadl v neděli po zápase s Brnem pod vlak a zahynul.

Našli ho až po několika hodinách v kolejišti plzeňského nádraží a lékař už jen konstatoval smrt. Tragédie se odehrála nedlouho po vítězném duelu, Žitník zřejmě nasedl do špatného vlaku a chtěl ještě rychle vyskočit. „Těžko se hledají slova. Přišli jsme o velkého a zaníceného fandu, který Viktorku dokázal povzbuzovat nejen doma, ale pravidelně jezdil i na naše zápasy ven,“ uvedl na webu Viktorie generální manažer klubu Adolf Šádek.

Mužstvo se s hecířem ochozů, vůdcem kotle a věrným fanouškem, který neúnavně burcoval a zpíval chorály do megafonu, rozloučí minutou ticha před domácím zápasem s Teplicemi. „Odpočívej v pokoji. Kvůli tobě se ten titul letos musí udělat. A ty to snad uvidíš alespoň seshora,“ připsal pod záplavu smutečních vzkazů nejvýstižněji Tomáš »Klobi« Pecl.

Plzeň má fantastickou sezonu, namířila si to rázně k mistrovskému titulu, ale populární »Žito« se už radosti a oslav nedočká. Jeho hlasivky na tribuně budou chybět...

Tragická nehoda se odehrála tři týdny poté, co pod koly vlaku zemřel nadějný fotbalista Sparty Rostislav Nejepsa (†21).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.