Fenka Molly: Vyhladili jí vrásky, a znovu vidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Fenka Molly: Vyhladili jí vrásky, a znovu vidí!

Lékaři vrátili Molly zrak.
Lékaři vrátili Molly zrak. (Profimedia.cz)

Roční fenka šarpeje Molly z Velké Británie je asi prvním pejskem světa, který absolvoval tzv. facelifting čili vyhlazení vrásek! Zatímco slavným dámám tato procedura zajišťuje mladistvý vzhled, tato psí slečna ji potřebovala ze zdravotních důvodů! Záhyby na kůži totiž ohrožovaly její oči natolik, že mohla oslepnout!

Molly se narodila s vychlípenými víčky, její vrásčitá kůže přesahovala až do očí. Fenka měla strašné bolesti, kdykoli otevřela oči – srst ji do nich totiž nepříjemně škrábala. Měla dvě možnosti – buď oči neotvírat vůbec a chodit poslepu, nebo si je nechat rozdrásat ostrými chlupy. Veterinář Richard Marks ovšem přišel na třetí možnost – facelifting!

Odebráním části kůže z hlavy »natáhl« oční víčka a fenka může žít jako každý normální pes! Zatímco dříve jí nezbývalo než ležet v koutě nebo zmateně bloumat ve tmě, teď se chová jako každé jiné štěně – běhá za ptáky, hraje si a zkoumá svět, který rok neměla možnost pořádně spatřit.

Dříve Molly nemohla otevřít oči.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.