Záhadná smrt v pražském baru: Zabil ho jednou ranou! Nejnovější informace... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Záhadná smrt v pražském baru: Zabil ho jednou ranou! Nejnovější informace...

Fotografie
Fotografie (internal)

Velké otazníky se stále vznášejí nad tím, co se odehrálo v noci na sobotu v baru v pražských Dejvicích. Zdejší vyhazovač přezdívaný Saddám (31) se holýma rukama pustil do jednoho z hostů, Michala M. (†32). Ten po krátké rvačce zemřel. Policie už vyhazovače obvinila z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Otázkou však stále zůstává, jak se všechno seběhlo. Od tragédie se totiž vynořily celkem tři verze události – a každá tvrdí něco docela jiného.

Verze č. 1 - Servírka: On jen spadl ze schodů

Servírka v první chvíli tvrdila, že v baru v ulici Jugoslávských partyzánů došlo k úmrtí muže v důsledku pádu ze schodů. Přivolaným kriminalistům se ale tato verze příliš nezdála, a proto na ženu přitlačili. Při opakovaném výslechu přestala servírka lhát a přiznala, že úmrtí předcházela rvačka se členem ochranky.

Servírka do baru přivolala na pomoc vyhazovače z toho důvodu, že si zákazník objednal pivo a usnul. A protože servírce hrozila od provozovatele baru pokuta tisíc korun za to, že má v baru spáče, probudila hosta a řekla mu, ať jde pryč. Ten se ale jen na půl oka probudil a vztekle na ni vyjel: „Jdi do prd***, ty krávo, tady ti platím pivo, tak mě nechej.“

Verze č. 2 - Policie tvrdí: Zabitý muž se nepral

Kromě servírky byli v baru ještě dva Ukrajinci. Ti tvrdí, že k návštěvníkovi klidně spícímu u stolu barmanka přivolala ochranku, přestože nikoho neobtěžoval. Vyhazovač se hosta snažil probudit, a když neuspěl, začal do něj mlátit pěstmi a kopat ho. Přestal až ve chvíli, kdy se návštěvník nehýbal.

Policisté vyšetřují také možnost, že ochranka byla přivolána, protože host odmítl zaplatit útratu. Než se ale vyhazovač dostavil na místo, aby situaci vyřešil, host usnul. A ani poté, co ho vyhazovač probudil, se ho nepodařilo přimět k zaplacení útraty a odchodu. Když zůstal muž po potyčce ležet v bezvědomí, vyhazovač podnik opustil. Policie ho ale brzy nalezla a zadržela.

Verze č. 3 - Obhájce vyhazovače: Host zaútočil

Obhájce obviněného František Šejnost tvrdí, že host odmítal uhradit útratu, a tak barmanka zavolala ostrahu. Mezitím muž usnul a po příjezdu ochranky i nadále odmítal zaplatit. Navíc se dal s ostrahou do křížku a během této »strkačky« prý dal vyhazovači ránu, kterou Saddám opětoval.

Jediná rána Michala M. složila k zemi a on upadl do bezvědomí. Zemřel pravděpodobně na krvácení do mozku. „Klient se aktivně podílel na jeho oživování, ale bezúspěšně,“ tvrdí advokát.

U výslechu Saddám činu litoval se slovy, že kdyby věděl, že muž je tak křehký, nikdy by mu takovou ránu nedal. Zároveň advokáta pověřil, aby se spojil s pozůstalými, jeho jménem se omluvil a věnoval jim 300 tisíc jako alespoň částečné odškodnění.

Pachatel Saddám (31)

Vyhazovač a ochranka pražských sportbarů a heren. Téměř 4,5 roku sloužil v brigádě rychlého nasazení Armády ČR, což mu může spíše uškodit, protože do konfliktu nešel jako obyčejný pouliční rváč, ale jako vycvičený profesionál. Pokud ho soud uzná vinným z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti, hrozí mu 8 až 16 let vězení.

Oběť Michal M. (†32)

Zabitý muž byl uznávaným umělcem a otcem dvou dětí. Byl zaměstnancem Pražského hradu, pomáhal také organizovat hudební festivaly vážné hudby po celé České republice. „Byl to nekonfliktní člověk. Zajímal se o kulturu a jeho rodinou smrt neuvěřitelně otřásla,“ řekl jeden z jeho známých. Mluvčí Hradu Radim Ochvat nechtěl tragickou událost komentovat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.