Ministr financí Miroslav Kalousek a jeho neslavné vysvědčení: Doufejme, že se v počtech zlepšil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Ministr financí Miroslav Kalousek a jeho neslavné vysvědčení: Doufejme, že se v počtech zlepšil!

Kalousek byl ve škole premiant, ale matematika mu nikdy moc nešla.
Kalousek byl ve škole premiant, ale matematika mu nikdy moc nešla. (Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK – Stanislav Peška, ara)

Český strýček Skrblík – ministr financí Miroslav Kalousek (49, TOP 09) – poslední dny jen škrtá, škrtá a škrtá. Prostě škrtí, kde se dá. Např. jen letos z jeho ministerstva propustí 911 lidí. Na druhou stranu by z nás hrozně rád vytáhl další peníze, a tak chystá zvyšování daní.

..

Budeme se mít díky »počtáři« Mirkovi jednou opravdu lépe? Aha! se podařilo získat vysvědčení současného ministra fi nancí, které prozrazuje jednu velmi důležitou věc – i když byl ve škole premiant, matematika mu nikdy moc nešla. Nemáme se tedy nakonec bát?

Kalousek včera v televizní Partii na Primě totiž potvrdil, že 100korunová povodňová daň nás nemine. Je již v návrhu rozpočtu na příští rok započítána, bude o ni snížena sleva na dani z příjmu. V dalších letech už ale zřejmě nebude. „Je férovější než státní dluhopisy. A od 1. 1. 2012 bude stejně nový zákon o dani z příjmu,“ přiblížil reformní plány Kalousek, který např. stále počítá i s výrazným zdaněním příspěvku na stavební spoření.

„Škrty nemají koncepci, nemají myšlenku a jsou na úkor rodin s dětmi,“ oponoval mu místopředseda ČSSD Milan Urban. To ale Kalouska z míry nevyvedlo a navíc dodal, že se bude propouštět – všude a hodně! Jen ministerstvo financí, pod nějž spadá i daňová a celní správa, opustí do konce roku neuvěřitelných 911 zaměstnanců.

„Samotné ministerstvo opustí 135 úředníků,“ uvedl Kalousek. Propouštění ve státní sféře se odrazí opravdu na všech stranách a lidí bez práce bude přibývat po tisících...

Jak nám to »matematické eso« Mirek spočítá, je ve hvězdách. Vzhledem k tomu, že jde o bývalého lidovce (expředseda KDUČSL, pozn. red.), musíme věřit, že při nás budou stát všichni svatí...

Bože, Kalousek už zapomíná!

Miroslav Kalousek ve včerejší televizní Partii předvedl, že navíc zapomíná. Svého oponenta Milana Urbana (na snímku), místopředsedu ČSSD tituloval »pane ministře« (Urban jím byl v letech 2003 až 2006, pozn. red.) Když byl moderátorem upozorněn, že Urban ministrem dávno není, Kalousek jen konstatoval: „Jsem ze staré školy. A ministrem být ještě můžete.“

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.