Bezdomovci Eva (45) a Franta (54) stavějí chatu: Koupili jsme jim zateplení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bezdomovci Eva (45) a Franta (54) stavějí chatu: Koupili jsme jim zateplení!

Franta chce nejdřív zateplit ložnici.
Franta chce nejdřív zateplit ložnici.  (Aha! – Dan Černovský)

Bezdomovecký pár Eva a František má teď na konci léta plno práce. Stavějí si v lese na kraji Prahy chatu, kde by v klidu mohli žít »ve vlastním«. Deník Aha! jim koupil polystyrenové desky, aby měli čím své bydlení zateplit na zimu.

Manželé Franta a Eva žijí na ulici už několik let. Dosud vždy přespávali jen v lese ve spacáku pod stromem, pod mostem a pár měsíců i na ubytovně. Teď ale stavějí vlastní chatičku. Ta už má hrubou kostru z dřevěných palet a zařízenou ložnici. Už chybí jen zateplení.

I to už je ale vyřešeno. Evě a Frantovi, jejichž příběh dlouhodobě sledujeme, jsme ve stavebninách koupili balíky polystyrenu. Franta si je naložil na vozíček a spokojeně s nimi uháněl k chatičce.

„Změřil jsem si, kolik toho bude třeba, a nejprve zateplíme ložnici. Večer a po ránu už je docela zima. Máme sice peřiny i spacák, ale teď to bude ještě příjemnější,“ radoval se Franta a děkoval za dárek. Evě se zase včera podařilo najít v kontejneru zbrusu novou a ještě zabalenou prošívanou deku. A bylo i co do žaludku.

„Paní ze supermarketu vyhodila k popelnicím tašku plnou klobásek, slaniny, pečených kuřat a salámů. Všechno bylo vakuované. Tak jsme měli hody,“ vypráví Eva.

Když jsme od spokojeného páru odcházeli, hned se vrhli do práce. „Teď už nás zima nepřekvapí,“ je si jist Franta.

Polystyren si bezdomovci dovezli až k chatce.

Franta i Eva byli šťastní, že jim Aha! před zimou pomohlo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.