Exministr Vladimír Tošovský - V úřadě dostal třeba tohle, tohle anebo tohle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Exministr Vladimír Tošovský - V úřadě dostal třeba tohle, tohle anebo tohle!

Vladimír Tošovský
Vladimír Tošovský  (ČTK, ara)

Podle zákona o střetu zájmů musejí ministři úřednické vlády Jana Fischera při odchodu z resortů podat majetková přiznání. A tomu, kdo tak neučiní včas, hrozí pokuta 50 tisíc korun. Možná i proto se exministr průmyslu Vladimír Tošovský rozhodl být papežštější než papež…

Nejenže odevzdal přiznání s předstihem, ale šel nad rámec svých povinností! „Obraz beduína, palma, krůta, sekera,“ zní celostránkový výčet všeho, co jako ministr obdržel.

Nejvíce dostal tradičního politického daru, alkoholu – dohromady 36 lahví od vína po šampaňské, whisky či indický a kubánský rum! Bizarními dary jsou pak třeba těžítko, mapa Iráku či vonné františky.

„Pan Vladimír Tošovský je velice precizní a pečlivý člověk, seznam tedy jistě vznikal chronologicky,“ řekla Aha! o šíleném seznamu Jana Jabůrková, mluvčí ČEPSu, kde je exministr generálním ředitelem.

Dary přitom politici píší pod protokol svého resortu, nechávají si jen to, co bylo věnováno přímo jim. A pouze pokud celková hodnota osobních darů přesáhne sto tisíc korun, musí se zveřejnit v majetkovém přiznání. Většinou se do toho ale jen velice neradi pouštějí – jediný z minulého sněmovního období, kdo to udělal, byl exministr vnitra Ivan Langer (ODS). Ten totiž ke čtyřicetinám dostal dárky za půl milionu korun, z toho jen hodinky za 300 tisíc...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.