Tajemství pomníčků 15. díl! Jiří (†47): Nepřežil náraz do stromu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 30. března 2024

Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido

Tajemství pomníčků 15. díl! Jiří (†47): Nepřežil náraz do stromu

U osudné břízy je teď pomníček.
U osudné břízy je teď pomníček. (pro Aha! – Ivan Dostál)

Už je to více než tři roky, co se vychovatel Jiří Řihák (†47) vydal ze svého domu v Uherském Brodě na cestu do 25 kilometrů vzdáleného Zlína. Do vozu vedle něj usedla jeho manželka, vzadu seděl jeden z jeho svěřenců. Jenže jediná cesta všem změnila život.

..

Řihák v té době pracoval jako vychovatel na učilišti uherskobrodské zbrojovky. „Byl to neskutečný pohodář. Když od něj někdo něco potřeboval, vždycky se mu snažil pomoct. Já jsem se s ním dobře znal ze zbrojovky, navíc naši synové jsou ve stejném věku,“ vzpomíná Ladislav Kryštof z Uherského Brodu.

Řihákův opel ale do cíle cesty 28. května 2007 nedojel. Kousek za Brodem, nedaleko obce Polichno, jeho vůz v mírné levotočivé zatáčce havaroval. Jiří byl na místě mrtvý, dva spolujezdci utrpěli středně těžká zranění. Náraz vozu do stromu byl tak silný, že řidiči nepomohl ani aktivovaný boční airbag.

„Řidič se do zatáčky vřítil vysokou rychlostí, nezvládl řízení, dostal smyk a bokem auta vrazil do stromu. Nebylo v silách záchranářů udržet ho při životě,“ říká mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Silniční úsek mezi Uherským Brodem a Polichnem je záchranářům velmi dobře znám. Jen během několika posledních let tam při dopravních nehodách zemřeli další tři lidé. Jako varování nepomáhá ani velký kříž, který sem příbuzní hlavně v době smutného výročí chodí opečovávat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.