Advokátka Kajínka Klára Slámová hájí i zvířata. Chce za ně demonstrovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Advokátka Kajínka Klára Slámová hájí i zvířata. Chce za ně demonstrovat!

Fotografie
Fotografie (internal)

Z obhájkyně Kláry Slámové se stává »žalobkyně«! Okruh jejího zájmu se totiž kromě lidí podezřelých z vraždy či krádeží rozšířil o trýznitele zvířat. Ty ale rozhodně hájit nebude. Jim se naopak chystá připravit bezesné noci. Aktivně se totiž zapojila do boje proti nim. A rozhodně se nechystá omezit jen soudní síň.

..

Nejznámější čeští zvířátkáři Marta Kubišová a Zdeněk Srstka mají důvod k radosti. V řadách těch, kteří nedokážou zavřít oči před ubližováním zvířat, mohou přivítat sebevědomou, úspěšnou a bojovnou právničku.

Slámová před několika dny na internetové síti facebook založila skupinu Bojujeme proti týrání zvířat.

„Je zaměřena na pomoc zvířatům v nouzi. Nesmíme jen nečinně přihlížet týrání zvířat. Tato skupina by měla také pomoci lidem, kteří neví, kam a jak se obrátit, pokud vědí o případu týrání zvířete. Pokud to bude možné, chceme sledovat i osudy nahlášených případů - zejména zda a jak byli potrestáni pachatelé. V této skupině je možné diskutovat i o možných návrzích změn legislativy na úseku ochrany zvířat proti týrání. Také je možno vkládat odkazy na petice,“ vysvětluje na těchto stránkách význam skupiny.

Kliknutím zvětšete

Stránka skupiny Kláry Slámové na facebooku

Ochránkyni zvířat bylo možné v advokátce rozpoznat už dříve. Například počátkem července se Slámová objevila mezi šesti desítkami lidí, kteří se zúčastnili dne otevřených dveří útulku pro psy a kočky Dášenka v severočeských Lučanech.

Slámová a příznivci její iniciativy však nechystají pouze dobročinné akce. Plánují dokonce demonstrace a to hned v centru Prahy! A jejich cíl? „V mnohých případech je totiž už chyba v policii, neboť přestože se jedná o trestný čin, postupuje Policii ČR případy k projednání přestupkovým komisím! Zároveň bychom tedy vyzvali zákonodárce, aby iniciovali vydání pokynu policejního prezidenta k postupu při šetření případů týrání zvířat - aby ty případy byly skutečně šetřeny jako jiné věci se vším všudy,“ uvádí advokátka v diskusi o své iniciativě na internetu.

Demonstraci by chtěla spojit s podpisovou akcí, například peticí poslancům a senátorům za zvýšení trestních sazeb za týrání zvířat a důsledného šetření těchto trestných činů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.