Zemřel Miloš Nop | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zemřel Miloš Nop

Miloš Nop (vlevo) se svou manželkou, zpěvačkou Lídou Nopovou, a Pavlem Bobkem.
Miloš Nop (vlevo) se svou manželkou, zpěvačkou Lídou Nopovou, a Pavlem Bobkem. (: archiv Multinosic)

PRAHA – Po těžké nemoci zemřel v pondělí 21. srpna odpoledne v Praze pianista a pedagog Pražské konzervatoře Miloš Nop (†57), manžel zpěvačky Lídy Nopové, která dlouhá léta působila v dívčím triu Bezinky.

Po těžké nemoci zemřel v pondělí 21. srpna odpoledne v Praze pianista a pedagog Pražské konzervatoře Miloš Nop (†57), manžel zpěvačky Lídy Nopové, která dlouhá léta působila v dívčím triu Bezinky nebo jako vokalistka u Karla Gotta či Pavla Bobka. Rakovina jater si vybrala další krutou daň.

Miloš Nop vystudoval na konzervatoři hru na housle a v polovině šedesátých let se prosadil jako vynikající klavírista. Působil ve skupině Shup Up Františka Ringo Čecha, v Divadle Semafor, kde se ve skupině Jiřího Grossmanna a Miloslava Šimka uplatnil rovněž jako aranžér a skladatel. Patnáct let byl klavíristou a aranžérem Orchestru Karla Vágnera a rovněž působil jako pedagog oddělení populární hudby na Pražské konzervatoři.

Od roku 1999 vedl doprovodný soubor zpěváků Pavla Bobka a Hany Zagorové.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.