Šestnáctiletý opilec sešrotoval auto! Jeho kamarád (16) teď bojuje o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Šestnáctiletý opilec sešrotoval auto! Jeho kamarád (16) teď bojuje o život!

Z vozu Volkswagen Passat Combi zbyl doslova vrak. Drtivý náraz odnesla především pravá strana.
Z vozu Volkswagen Passat Combi zbyl doslova vrak. Drtivý náraz odnesla především pravá strana. (HZS Praha)

Dech beroucí »kaskadérské« číslo předvedl řidič vozu Volkswagen Passat v pátek večer na Barrandovské spojce v Praze. Ve vysoké rychlosti dostal smyk, přelétl do protisměru, kde doslova přistál na kabině kamionu, pak prorazil svodidla a zastavil se až v příkopě. Vůz řídil mladík (16) s 1,3 promile alkoholu v krvi, jeho spolujezdec (16) je ve vážném stavu.

Na křižovatce ulic v Praze 5 se v pátek v půl desáté večer dostalo vozidlo Volkswagen Passat jedoucí do centra do smyku, přelétlo dva pruhy, travnatý dělící pás a narazilo do kamionu jedoucího v protisměru od Barrandovského mostu. „Doslova mi přiletěl před auto, když do mě narazil, byl asi v půlmetrové výšce,“ řekl agentuře Mediafax řidič kamionu bezprostředně po nehodě. Od mohutné kabiny tahače se auto ještě odrazilo a zaklínilo se do svodidel u příkopu.

Přivolaní hasiči museli dvě zaklíněné osoby z vozu vystříhat. „Šestnáctiletý řidič byl při vědomí a jeho zranění se ukázalo jako lehké. Stejně starý spolujezdec byl zraněn těžce,“ řekla pražská policejní mluvčí Eva Miklíková. Kromě zjištění, že je řidiči teprve 16 let, a tudíž nemůže mít řidičské oprávnění, čekal záchranáře i policisty další šok – u zřejmého viníka nehody ukázala zkouška 1,3 promile alkoholu! Z volkswagenu zbyl pouze vrak a spolu s poškozením kamionu se škoda vyšplhala k milionu korun. Spolujezdec nezodpovědného řidiče leží na dětském oddělení intenzivní péče v Thomayerově nemocnici v kritickém stavu.

Vážně zraněn byl chlapec sedící na místě spolujezdce. Oba hochy museli hasiči z vozu vystříhat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.