Po propuštění z vězení se Brit (37) šel pomstít: Jsem zabiják, napsal policii! A začal vraždit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Po propuštění z vězení se Brit (37) šel pomstít: Jsem zabiják, napsal policii! A začal vraždit!

Raoul Moat
Raoul Moat (EPA, ara)

„Jsem zabiják a blázen, ale nejsem zbabělec,“ napsal britské policii Raoul Moat (37) z Newcastlu, který se záhy po svém čtvrtečním propuštění z vězení vydal na cestu krvavé pomsty. Nejprve jel zabít bývalou přítelkyni a jejího milence. A jak sdělil policii i novinám, chce vraždit, dokud bude žít.

Moat si odpykal trest za bití dcery (dnes 19 měsíců), kterou měl s přítelkyní Samanthou Stobbartovou (22). Ta násilníka mezitím opustila a začala žít s milencem Chrisem Brownem (†29), který byl shodou okolností policistou. Právě k nim dorazil Moat v sobotu před třetí hodinou ranní, aby se pomstil. Samanthu střelil do břicha, ale netušil, že přežije. Browna zabil. Dopoledne přepadl jeden obchod a cestou do Newcastlu zastavil vedle policejního hlídkového vozu. Okamžitě tasil zbraň a nic netušícího policistu Davida Rathbanda střelil do hlavy a do prsou.

Navzdory těžkým zraněním dokázal policista vysílačkou přivolat pomoc a po převozu do nemocnice je šance, že útok přežije. Jeho po zuby ozbrojení kolegové se pustili do lovu na vraha. Ten mezitím na internetové sociální síti Facebook přísahal, že pozabíjí celou rodinu své bývalé přítelkyně a každého policistu, kterého potká. „Obyčejní lidé se mě nemusejí bát, ale policajti ať se mají na pozoru. Nepřestanu, dokud mě nezabijí,“ hrozí Moat mužům zákona.

Současně ale pohrozil smrtí lékařům, kteří pečují o zraněnou Samanthu. Po nalezení Moatova vozu obklíčila policie v úterý odpoledne obec Rothbury. Obyvatelé byli vyzváni, aby neopouštěli své domovy. Policisté prohledávají celou oblast. Někde uprostřed zmenšujícího se kruhu se skrývá vrah.

Bývalá přítelkyně Samantha měla zemřít jako první.

Policista David Rathband přežil zásahy do hlavy a do hrudníku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.