Unesená holčička (11) - Našli ji podchlazenou v lese! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Unesená holčička (11) - Našli ji podchlazenou v lese!

Z této vesnice odvezla dívku záchranka.
Z této vesnice odvezla dívku záchranka. (Aha! – Alexander Malchovský)

Vyděšenou dívku (11) našli vojáci včera v lese ve vojenském prostoru Brdy na Příbramsku. Nejspíš se stala obětí únosu. Byla podchlazená, ale naštěstí nezraněná. Pachatel školačku údajně svázal a zalepil jí izolepou ústa.

Policie přivolala do obce Skořice na Rokycansku záchranku. Dívku zdravotníkům předala na okraji vojenského prostoru. „Podchlazenou jsme ji odvezli na dětské oddělení nemocnice v Rokycanech. Žádné viditelné poranění neměla,“ řekla Aha! mluvčí záchranky Plzeňského kraje Lenka Ptáčková.

Vyšetřování mimořádného případu se ujala policie Plzeňského kraje. Oběť pochází z Rokycanska a na Plzeňsko údajně vede stopa pachatele. „Mohu potvrdit, že policisté Středočeského a Plzeňského kraje ve spolupráci s vojenskou policí prověřují případ únosu jedenáctileté dívky,“ řekla policejní mluvčí Martina Zoubková. Odkud byla dívka unesena, a jak se ocitla v lese, mluvčí s ohledem na vyšetřování nesdělila. Podle neoficiálních informací holčičku přinutil neznámý pachatel nastoupit do auta. Poté zanechal dívenku v lese, poblíž Padrťských rybníků. Dívka se pak prý sama vysvobodila z pout a strhla si i pásku z pusy. Mezi stromy ji pak objevili dělostřelci, kteří měli ve zdejším vojenském prostoru taktické cvičení. Naložili ji do automobilu a odvezli do asi pět kilometrů vzdálené vesnice Skořice. Na místě, kde bylo děvčátko vojáky nalezeno, probíhalo celé odpoledne i večer důkladné prohledávání terénu. Jak vojenská, tak i státní policie hledaly cokoliv, co by mohlo vyšetřovatelům pomoci.

K motivu únosu se policie odmítá zatím vyjádřit. „Vojenský prostor si pachatel nejspíš vybral proto, aby oběť nikdo hned tak nenašel,“ řekl Aha! zkušený kriminalista. Důvodů k únosu může být více. Nejpravděpodobnější je ale vydírání. „Může se jednat o vydírání rodiny. Rodiče třeba za firmu dluží peníze, a toto bylo tvrdé varování. Vyloučit nelze ani sexuální motiv, i když dívka nebyla zraněna. Pachatele mohl někdo nevědomky vyrušit,“ uvedl detektiv. Že by si takovým způsobem vyřizovali mezi sebou účty rodiče, není podle něj pravděpodobné. „Málokterý rodič by takto ohrozil vlastní dítě,“ dodal kriminalista. Policie prověřuje i variantu, že si dívka únos vymyslela.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.