Nové zprávy o Paroubkově budoucnosti: Bude hejtmanem Ústeckého kraje!? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nové zprávy o Paroubkově budoucnosti: Bude hejtmanem Ústeckého kraje!?

Jiřího Paroubka jsme pouhé dva dny po demisi potkali, jak chodí z a do Lidového domu jako tělo bez duše.
Jiřího Paroubka jsme pouhé dva dny po demisi potkali, jak chodí z a do Lidového domu jako tělo bez duše. (Aha! – Karel Kopáč, ara)

Když předseda ČSSD Jiří Paroubek (57) v sobotu oznámil, že do deseti dnů složí funkci šéfa, mnozí se ptali, kam má namířeno. Ačkoliv tvrdí, že chce být řadovým poslancem za Ústecký kraj, kde byl jedničkou na kandidátce a dostal fůru preferenčních hlasů, podle informací Aha! si brousí zuby na daleko prestižnější funkci!

„Jiří Paroubek se na chvíli chystá stáhnout do ústraní a hrát nenápadného. Za dva roky ale bude kandidovat v krajských volbách a chce funkci hejtmana v Ústí,“ řekl Aha! dobře informovaný zdroj z Lidového domu.

Aby Paroubek mohl ve volbách za 2,5 roku kandidovat, musel by si do Ústeckého kraje převést trvalé bydliště. Paroubkovi by to ale nedělalo problém. Vždyť proto, aby byl voličům během sněmovní předvolební kampaně blíž, si s manželkou Petrou (36) pronajal byt v centru Teplic.

Špičky sociální demokracie se zatím nechtějí otevřeně vyjadřovat. Ani šéf ústecké ČSSD Jaroslav Foldyna nereagoval zrovna otevřeně. „Ano, za dva roky by kandidovat mohl, zákon mu to umožňuje, ale víc vám k tomu neřeknu,“ řekl nám. „Nic takového jsem neslyšel. Teď jsem s ním navíc mluvil (s Paroubkem, pozn. red.) a říká, že to nemá v úmyslu,“ řekl také »mozek« strany Petr Dimun. Právě on přitom v sobotu popíral, že se Paroubek chystá rezignovat, aby to předseda o několik hodin později oznámil sám. Paroubek by si finančně polepšil – oproti 60tisícovému platu poslance by pobíral 90tisícový plat hejtmana. A kdoví, třeba nakonec dostane oba! Vzorem by mu mohl být David Rath, (ČSSD), který je poslancem i hejtmanem.

Podpořit ho přišla manželka Petra oblečená do džín a tenisek.

Benda: Paroubek rezignace lituje!

Teplický boss a šéf ústecké ČSSD Petr Benda se měl na pondělním zasedání nechat slyšet, že Paroubek považuje svůj odchod za chybu. „Zaznělo, že Paroubek řekl, že jeho odchod byl unáhlený a že výsledek voleb není zase tak špatný,“ řekl Novinkám.cz končící poslanec ČSSD Vlastimil Aubrecht. Benda, který je Paroubkovým nejlepším přítelem a kmotrem jeho dcery Margarity, se teď ale tomu tvrzení brání.

Teplický boss a šéf ústecké ČSSD Petr Benda

Socialisté: nejradši by se na to vys*ali!

V Lidovém domě se zuřivě jedná o tom, co bude se stranou a Paroubkem. „Kristepane, potřebujeme nového předsedu, nové místopředsedy, nový program, vládu, to bych se na to vys*al,“ zaslechli fotoreportéři Aha! členy strany, jak si špitají v restauraci Hybernia hned vedle sídla strany v Lidovém domě.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.