FOTO Belgického ovčáka bil kladivem do hlavy vlastní pán: Max bojuje, má chuť žít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

FOTO Belgického ovčáka bil kladivem do hlavy vlastní pán: Max bojuje, má chuť žít!

Max po útoku svého "páníčka".
Max po útoku svého "páníčka". (pro Aha! – MP Praha)

To dokáže jen lidská zrůda! Osmiletého černého belgického ovčáka Maxe jeho majitel (53) přivázal k železné tyči a bil ho kladivem do hlavy. Doslova horor se odehrál v pondělí včera v pražských Vysočanech.

To dokáže jen lidská zrůda! Osmiletého černého belgického ovčáka Maxe jeho majitel (53) přivázal k železné tyči a bil ho kladivem do hlavy. Doslova horor se odehrál v pondělí včera v pražských Vysočanech.

Policii k masakru přivolali lidé z okolí.

Ti těžce zraněného ovčáka našli v objektu v ulici Ke Klíčovu v Praze 9. Max tam v tratolišti krve kvílel bolestí. Odchytová služba městské policie ho okamžitě odvezla do útulku v Troji, kam již spěchal veterinární lékař a sestra. Veterinář psa okamžitě operoval. Zvíře nyní bojuje o život. Veterináři, sestry a personál útulku se o polomrtvého ovčáka starali celou noc a pečují o něj nadále.

„Pes byl ve velmi kritickém stavu. Jako by vycítil, že mu chceme pomoci, nebyl vůbec agresivní,“ řekl vedoucí útulků pro opuštěná zvířata pražské městské policie Václav Steinbauer. Lékaři objevili v hlavě zbědovaného zvířete asi pět děr a zjistili otok mozku.

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

„Bojuje o život. Je to s ním tak padesát na padesát. Zdá se ale, že má chuť žít. Kromě jiné péče dostává stále infuze a další léky,“ dodal Steinbauer s tím, že celá akce na záchranu psa byla ukázkou vynikající spolupráce strážníků, veterinářů a policie. Případ vyšetřuje policie z Prahy 9.

„My budeme určitě dávat podnět na městskou veterinární správu s návrhem k odebrání psa majiteli,“ uvedl vedoucí útulků. Cena péče o těžce zraněného Maxe zatím není definitivně vyčíslena. „Léčba není jednoduchá a zatím přesáhla asi deset tisíc korun. Zraněný pes podstoupil veškerá vyšetření, včetně rentgenu. Úsilí lidí ale nikdo nezaplatí, jejich obětavost a nasazení jsou skutečně velké,“ míní Václav Steinbauer.

Případ šetří policie. Podle její mluvčí Evy Miklíkové vyšetřovatel nyní čeká na vyjádření znalců, kteří by se měli vyjádřit především k duševnímu stavu Maxova pána. Lidé z okolí si totiž neumí vysvětlit jeho šílený útok. Psa měl od štěněte a až dosud se prý o něj staral zodpovědně. V případě, že by byl příčetný a jednal úmyslně, hrozily by mu za týrání zvířete až dva roky vězení. Kdyby Max nepřežil, mohl by za mřížemi strávit i tři roky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.