Němci okopírovali Kalouskovu složenku. Účet vystavili Řekům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Němci okopírovali Kalouskovu složenku. Účet vystavili Řekům!

Fotografie
Fotografie (internal)

Obrovský poprask vyvolala před týdnem fiktivní složenka na 121 tisíc korun, kterou v rámci předvolební kampaně rozeslal místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek českým voličům. Zaplatit státní dluh se ale nikomu nechtělo, naopak při pohledu na obří sumu, byla řada českých důchodců jen kousek od infarktu.

Obrovský poprask vyvolala před týdnem fiktivní složenka na 121 tisíc korun, kterou v rámci předvolební kampaně rozeslal místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek českým voličům. Zaplatit státní dluh se ale nikomu nechtělo, naopak při pohledu na obří sumu, byla řada českých důchodců jen kousek od infarktu. Němci se nepovedeným žertem inspirovali. Jenže účet adresovali zadluženým Řekům...

Němce netrápí vlastní státní dluh, ale částka, kterou mají v rámci eurozóny přispět na pomoc krachujícímu Řecku. 14,5 miliardy eur (370 miliard korun), přesně na takovou částku vystavil německý deník Die Welt, složenku v rámci finanční pomoci Řecku.

Kliknutím zvětšete

Vyučtování dluhu Řekům v německém deníku Die Welt.

Novinový článek se složenkou se stal ústředním tématem i mnoha kuloárních debat při včerejším zasedání europarlamentu. Na téma složenek se se svými kolegy bavil i český europoslanec Edvard Kožušník. Brusel totiž s napětí sleduje poslední vývoj na Peloponéském poloostrově.

20. 5. 2010, 6:00

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.