Tyhle čtyři bestie čeká - Trest za Natálku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Tyhle čtyři bestie čeká - Trest za Natálku!

Natálka se znovu učí chodit. Spoustu času tráví v nemocnici.
Natálka se znovu učí chodit. Spoustu času tráví v nemocnici. (Aha! – Tomáš Kořistka, ČTK – Drahoslav Ramík, Jaroslav Ožana)

Za výjimečných bezpečnostních opatření včera začal soud se čtyřmi bestiemi, které loni v dubnu podpálily dům romské rodiny ve Vítkově. Muži zranili tři její členy a zaživa téměř upálili dnes tříletou Natálku. „Chci se podívat, co je to za zrůdy,“ prohlásil otec Natálky Pavel Kudrik, který k ostravskému soudu dorazil mezi prvními.

Davida Vaculíka, Jaromíra Lukeše, Iva Müllera a Václava Cojocarua přivedla k soudu vězeňská zásahovka. Jsou obvinění z pokusu o rasově motivovanou vraždu, za kterou mohou strávit zbytek života ve vězení. Vypovídat se rozhodli jen Cojocaru a Müller. Nápad zaútočit na Romy měl podle Müllera Lukeš. „Řekl, že chce Romům udělat zlo. Chtěli jsme ten dům jen zapálit, nevěděli jsme, že v něm jsou lidé,“ vypověděl Müller s tím, že mělo jít o sklad kradených věcí a útok měl »oslavit« 120. výročí narození Adolfa Hitlera.

„Další den ráno jsem zapnul počítač a přečetl si zprávy. Bylo to všude. I to, že malá holčička bojuje o život. Bylo nám jí líto,“ tvrdí Müller. „Musel jsem si sednout. S takovými následky nikdo z nás nepočítal,“ tvrdil Cojocaru.

Natálka utrpěla hluboké popáleniny na 80 % těla. Nyní je znovu hospitalizována kvůli rehabilitacím. Stále nemůže došlápnout na pravou nohu, která ji pořád bolí. Natálčin zmocněnec pro ni po útočnících žádá bolestné devět milionů korun. Pro zbylé členy její rodiny pak přes 900 000 korun. Pojišťovna doposud za léčbu holčičky utratila 7,5 milionu korun.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.