Stávka zhýčkaných Řeků - Překazí tisícům lidí dovolenou? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Stávka zhýčkaných Řeků - Překazí tisícům lidí dovolenou?

Lidé včera pokládali květiny k bance, kterou ve středu zapálili demonstranti. Mezi třemi oběťmi byla i žena v pokročilém stadiu těhotenství.
Lidé včera pokládali květiny k bance, kterou ve středu zapálili demonstranti. Mezi třemi oběťmi byla i žena v pokročilém stadiu těhotenství. (EPA)

Letní sezona zájezdů začne za necelé dva týdny, Řecko známé svým průzračným mořem ale kvůli krizi ztrácí dobré jméno. Pro Čechy je čtvrtou nejoblíbenější destinací a každý rok nás tam jezdí 390 tisíc. Pokud se ale klientela rozhodne jet k moři jinam, příjmy by Řekům mohly klesnout oproti loňsku až o třetinu, tedy zhruba o 350 miliard korun!

Vzhledem k tomu, že Řecko už je pod vodou a z bryndy ho tahají země eurozóny půjčkou, nejen státu, ale i tamějším hoteliérům a cestovkám hrozí finanční katastrofa. Lidem v ulicích je to ale fuk. Ve středu mimo jiné stávkovali i všichni dopravci a České aerolinie byly nuceny zastavit všechny lety z a do Řecka.

Provoz už je obnoven, co když se to ale stane znovu? A co ti, kteří se bojí násilných demonstrací? „Nebezpečí tam nikomu nehrozí. Stávky probíhají v Aténách, ale Češi v létě jezdí na ostrovy,“ řekl Aha! viceprezident a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

Máte-li navíc už nyní koupený zájezd do této lokality, riziko nehrozí. „V případě, že tam situace eskaluje, vyhlásí ministerstvo zahraničí mimořádnou událost a podle zákona o cestovních kancelářích buď dostanete alternativní dovolenou anebo peníze zpět,“ tvrdí Okamura. Naopak, kdybyste nyní vše zrušili, hrozí vám stornovací poplatek, který může mít hodnotu až poloviny zájezdu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.