Martin Roman na pohřbu: Sbohem, táto! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Martin Roman na pohřbu: Sbohem, táto!

Martin Roman s manželkou Lenkou: po tátovi truchlil už pátým dnem, přesto neudržel slzy.
Martin Roman s manželkou Lenkou: po tátovi truchlil už pátým dnem, přesto neudržel slzy. (Aha! – Petr Novotný, Mária Rušínová)

Šéf elektrárenského gigantu ČEZ Martin Roman (40) si v posledních pěti dnech sáhl na dno. Ve čtvrtek mu zemřel tatínek Milan (†68). „Je to pro nás hluboká ztráta, s otcem jsme si byli velmi blízcí,“ neskrýval zármutek v ofi ciálním prohlášení. City ho přemohly i na včerejším pohřbu. I když je nejúspěšnější manažer Česka známý rezervovaným vystupováním, při obřadu mu neovladatelně tekly po tváři slzy.

„Je to pro něj strašně těžké. Asi si to dovedete představit, jestli jste někdy byli na pohřbu,“ řekla Aha! skrz slzy Romanova manželka Lenka (35). Ta se snažila manžela chránit před pozorností médií, zatímco si naposledy pročítal svůj smuteční proslov. Oporou mu byl i mladší bratr Patrik (36), generální ředitel Pražských služeb. Podle stop slz na tvářích, když si sundal sluneční brýle, bylo ale vidět, že se rodinná tragédie podepsala i na něm.

Kdo vlastně byl Milan Roman, který vychoval jedny z nejlépe vydělávajících manažerů v republice? Důlní inženýr z Havířova se před třemi lety dostal do hledáčku médií, když za 26 milionů prodal dům v pražské Chuchli druhému muži ČEZu Danielu Benešovi. Přímo naproti si pak nedobytnou pevnost za sto milionů korun postavil právě Martin Roman. Jak ale Roman starší přišel k tak cennému domu a pro koho v posledních letech pracoval? „Soukromé informace neposkytuji, ale tady bych ani nemohla. Nevím, jaké měl povolání,“ řekla Aha! mluvčí ČEZu Eva Nováková.

Tihle nepřišli

Romanovi se zřejmě snažili před ponurou atmosférou pohřbu ušetřit ty, kterým by ublížila nejvíce. K vidění nebyla ani žena zesnulého Milada (65), ani dcery Martina Romana Kateřina (7) a Natálka (4). Navíc nebyl přítomen žádný z mocných mužů, kteří se chlubí přátelstvím s Romanem. Nepřišel ani šéf ČSSD Jiří Paroubek (57), který chce z dividend ČEZu zaplatit své volební sliby, ani exšéf ODS Mirek Topolánek (54), který s Romanem strávil ostře kritizovanou dovolenou v Toskánsku…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.