Prestižní anketa magazínu Auto Express: Octavia je pro rodinu nejlepší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Prestižní anketa magazínu Auto Express: Octavia je pro rodinu nejlepší!

»Oktávka« je podle Britů nejlepším rodinným vozem.
»Oktávka« je podle Britů nejlepším rodinným vozem. (Škoda Auto)

Obrovské cti a úspěchu se dostalo škodováckému vlajkovému vozu Octavia v Británii. Ostrované ji zvolili nejlepším rodinným autem roku 2010 v prestižní soutěži magazínu Auto Express. Přestože je teprve 4. měsíc roku 2010, octavia už se stala také ekologickým autem roku ve Finsku a titul nejlepšího vozu si odnesla i z Německa.

I když je v poslední době nejvíce upírán zrak na nejnovější vůz koncernu – Yeti, který už od začátku roku získal cenu za nejlepší auto v Česku, Bulharsku, Rusku a v Německu, na výsluní se nyní opět dostala octavia. Konzervativní Angličané ji zvolili nejlepším rodinným vozem pro její prostornost, vlastnosti, komfort a finanční dostupnost. Výrazným kritériem je totiž u tohoto vozu vynikající poměr hodnoty a ceny, která s přibývajícími roky neklesá tak jako u většiny jejích konkurentů. „Každý takovýto úspěch nás samozřejmě velmi těší. Je to výrazem spokojenosti s naším vozem, jeho vlastnostmi, komfortem a ocenění naší snahy. Samozřejmě je to pro nás následně i výborný marketingový nástroj,“ řekl Aha! mluvčí Škoda Auto Evžen Krauskopf.

Po delší době, kdy »oktávku« ve světových soutěžích zastiňovali její »stájoví« kolegové, především Škoda Yeti a superb, je v roce 2010 opět na vrcholu. Tomu odpovídají i letošní prodeje. V prvním čtvrtletí se prodalo 77 192 octavií, což je nejvíce z celého portfolia škodovácké automobilky. Druhým nejúspěšnějším byla fabia s prodejností 52 700 vozů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.