Odbornice z Institutu krásy pro čtenáře Nedělního Aha!: 8 tipů jak po zimě ošetřit pleť! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Odbornice z Institutu krásy pro čtenáře Nedělního Aha!: 8 tipů jak po zimě ošetřit pleť!

S příchodem jara pleťová maska rozhodně přijde vhod.
S příchodem jara pleťová maska rozhodně přijde vhod. (Aha! – M. Rušínová, A. Malachovský, P. Novotný, J. Mašek, Profimedia.cz, ar)

Letošní zima byla hodně dlouhá a dala nám pořádně zabrat. Vysoké mrazy a střídání teplot se navíc výrazně projevily na naší pleti. Co dělat, aby s příchodem jara byla naše pleť opět krásná, tělo vyhlazené a celulitida, která se schovávala pod kabátem, nekazila náš vzhled? Nedělní Aha! oslovilo renomovanou odbornici Petru Novákovou z plzeňského Institutu krásy, která nám prozradila osm tipů, jak na to!

Co zima provedla s naší pletí?

● Silný mráz pleť vysušil, což způsobilo i nepříjemné změny na pevnosti kůže, která je teď náchylnější k poškození, olupování a praskání.

● Zima způsobila, že se v podkoží usazoval tuk mnohem snadněji. Je to tím, že si tělo přirozeně snažilo udělat tukové zásoby proti prochladnutí.

● Během zimy došlo k výraznému zpomalení odstraňování škodlivých látek z těla. Ty tak v těle zůstaly a nyní je tělo nestíhá odstraňovat dostatečně rychle. To se projevuje i na pleti, která je mastná, zarudlá, plná drobných vřídků.

● Časté přechody ze zimy do tepla zvýšily citlivost pleti, je teď mnohem náchylnější k poškození.

1) Hodně pijte

Základem zdravé pleti je její dostatečná hydratace (zvlhčení). Proto je nutné hodně pít, nejlépe čistou vodu bez minerálů. Ideálně 2 až 3 litry denně.

2) Nebojte se namazat

Nejen obličeji, ale celému tělu dopřejte intenzivní zvláčňující kúru nebo masku, která zvýší podíl vody v podkoží. V podstatě stačí každý den, například po koupeli, použít hydratační krém nebo sérum.

3) Omlaďte pleť za pomoci vpichů

Co se týče profesionální péče o hydrataci, velmi účinná a nyní i ve světě módní je invazivní mezoterapie kyselinou hyaluronovou, která navrátí unavené pleti svěží vzhled a vyhladí jemné vrásky. Jedná se o větší množství malinkých vpichů, které po ošetření nejsou ani vidět, zato výsledek je ohromující. Hlavním posláním této metody je omladit pleť. Zaručeně pak přináší zlepšení hydratace a výrazně koriguje jemné i středně hluboké vrásky. Mezoterapii lze využít i k léčbě celulitidy. Jedná se o placený zákrok.

4) Využijte výtažky z mořské vody a bahna

Ideální pro detoxikaci pleti jsou výtažky z mořské vody a bahna. Za nejlepší považuje Petra Nováková celotělové bahenní zábaly nebo tzv. Uc wrap, které zahrnuje zabalení zákazníka zhruba 25 elastickými obinadly, která byla předem namočena a ohřáta v roztoku z bahna bohatého na vzácné minerály.

5) Pijte bylinkové čaje, vyhněte se kávě

Vnitřně můžete podpořit očistu bylinkovým čajem a produkty s obsahem aloe vera. Nepijte více než jeden šálek kávy denně.

6) Zajděte si na lymfatickou masáž

Je to velmi efektivní způsob, jak najednou tělo detoxikovat, vyhladit pomerančovou kůži a urychlit metabolismus tukových buněk.

7) Vyškrtněte z jídelníčku smažená jídla

Snažte se jíst co nejméně smažených jídel, obsahují velké množství prázdných kalorií a vzniká po nich celulitida. Vyřaďte z jídelníčku potraviny, které vám zvyšují kyselost v organismu, což způsobuje přebytečná kila a celulitidu... Jedná se například o tvrdé sýry, mléko, kávu, černý čaj, tvrdý alkohol, čokolády, bílý cukr a bílé pečivo.

8) Vařte jinak!

Zařaďte do svého jídelníčku co nejvíce ryb, brokolice, květáku, luštěnin a sóji, zkuste malinko experimentovat. Zkuste třeba místo rýže uvařit kuskus nebo místo kuřecího masa šmakoun nebo smažené tofu. Uvidíte, že se po takové změně budete cítit lehčí, mladší a pleť budete mít krásnou a vláčnou.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Kosmetická poradna Petry Novákové

● Jak osvěžit mastnou pleť?

Je důležité nezacházet s mastnou pletí příliš hrubě. I když to může být lákavé, když stojíte tváří v tvář novým pupínkům. Úzkostlivá péče může povzbudit mazové žlázy k produkci většího množství mazu, zatímco povrchové vrstvy budou suché a dehydrované. Nejlepší způsob, jak o mastnou pleť pečovat, je používat přípravky, které šetrně odstraňují mastnotu z povrchu a uzavírají póry, aniž pleť vysušují a poškozují. Vaše pleť ve skutečnosti nepotřebuje tuk, ale vodu, aby zůstala jemná a vláčná

● Jak vyživovat suchou pleť?

Stav suché pleti se může zhoršit nadměrným používáním mýdla, mycích prostředků a pleťových vod. Nepříznivě na ni také působí slunce, studené větry a ústřední topení. Zvolte si šetrný přístup a soustřeďte se na zvyšování hladiny vlhkosti. Tak se vyhladí jemné vrásky a pleť zůstane jemná a vláčná.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.