Bolí vás ucho? Stiskněte si malíček! Průvodce »léčivými« místy na chodidle... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bolí vás ucho? Stiskněte si malíček! Průvodce »léčivými« místy na chodidle...

Stačí správně sáhnout, a bolest je pryč...
Stačí správně sáhnout, a bolest je pryč... (Profimedia.cz)

Naše nohy jsou k nezaplacení – pro někoho představují nejspolehlivější dopravní prostředek, někdo se jimi rád chlubí a pro vrcholové sportovce představují dokonce zdroj obživy... Jedna funkce je ale podceňována! Na chodidlech jsou totiž refl exní zóny – místa, která jsou provázána s celým zbytkem těla!

Tzv. teorii reflexních zón »okoukal« americký lékař William Fitzgerald už před sto lety u severoamerických indiánů. Dále ji rozvíjí německá fyzioterapeutka Hanne Marquardt. Masáží chodidel lze podle těchto odborníků utišit bolesti po celém těle!

Jak taková masáž probíhá?

Během prvního sezení fyzioterapeut prostuduje zdravotní kartu pacienta a prohmatá mu chodidla. Bolest či asymetrie konkrétního bodu na chodidle signalizuje problém na tělesném orgánu, který je s daným místem provázán.

Jak dlouho takovésezení trvá?

Asi půl hodiny. Terapeut během každého sezení na chodidlech pacienta prsty stimuluje body, které vyhodnotil jako kritické. Správně provedená reflexní terapie je podle odborníků mnohem účinnější než wellnessmasáže.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.