Zemřela spisovatelka Frýbová! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zemřela spisovatelka Frýbová!

Zdena Frýbová
Zdena Frýbová (ČTK)

V pražské Fakultní nemocnici Motol zemřela v noci na pondělí známá česká spisovatelka Zdena Frýbová (†75). „Paní Frýbová zemřela krátce před půl druhou hodinou ranní na kardiologické klinice na následky dlouhé a těžké nemoci,“ potvrdila deníku Aha! Eva Jurinová, mluvčí motolské nemocncie.

 

Frýbová se proslavila zejména knihami Mafie po česku nebo Mafie po listopadu, populární jsou i její romány Polda či psí vyprávění Robin, které se dočkaly volných pokračování. Frýbová také založila nadaci, která pomáhala týraným a opuštěným zvířatům. Právě zde pro Frýbovou pracovala i Zlata »Golda« Dvořáková (56), pozdější hospodyně u Ivety Bartošové. „Jedenáct let jsem spolupracovala s její nadací Robin, která podporuje zvířata v nouzi. S paní Frýbovou byla legrace, ale uměla být hodně nepříjemná, když se o někom dozvěděla, že týrá zvířata. Několik let jsme se neviděly; slyšela jsem ale, že kvůli potížím s chůzí skončila na vozíčku. Ještě o Vánocích jsme si volaly, že se po svátcích konečně sejdeme. Paní Zdena milovala mé nakládané houby,“ vzpomíná Dvořáková.

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.